1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Can someone be nice and give me a noob guide for this

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by dredge, Feb 6, 2010.

  1. dredge
    Offline

    dredge New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  2. WhosToBlame
    Offline

    WhosToBlame New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dodgertown
    The instructions are there.
    It is done with a computer. Read about ADB Shell on Android OS.
  3. KZIWarrior
    Offline

    KZIWarrior Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,625
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Nashville, TN
  4. dredge
    Offline

    dredge New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    any1 tell me how to change .zip to apk?
  5. dredge
    Offline

    dredge New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    also how do i get the icons to work from the link on all droid he put on?
  6. dredge
    Offline

    dredge New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  7. kevdog
    Offline

    kevdog New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    722
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You would do this on your computer and simply rename the file from .zip to .apk.
  8. dredge
    Offline

    dredge New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  9. WhosToBlame
    Offline

    WhosToBlame New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dodgertown
    Are you doing it from a computer with adb shell?

    If so are you mounting the sdcard and system first?

    Adb shell
    mount system
    Mount sdcard

    Then run command. Like it was said before, not to sound like an arse, but you should really learn how to use adb shell before running anything. Also, good practice is to make an nandroid backup of your phone before proceeding.
  10. dredge
    Offline

    dredge New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    do u think i can just type this in terminal emulator?
  11. gnome_sayin
    Offline

    gnome_sayin New Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    why not just follow the instructions given in the post and use ADB on your computer?

    ADB is easier.. you can copy the commands from your browser and paste onto the command line, many fewer typing errors. You're also going to need to connect your phone to the PC anyway to get the file onto your SD card.

    I might work using terminal emulator.. type the following commands:
    su
    mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock4 /system
    busybox cp /sdcard/home++launcher.apk /system/app/
    mount -o ro,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock4 /system
    sync
    reboot
  12. dredge
    Offline

    dredge New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    exactly i typed those in my computer and i got
    busybox cp /sdcard/home++launcher.apk /system/app/-no such file or directory
  13. dredge
    Offline

    dredge New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    when i first enter command prompt, the guy says to use adb shell. i have custom boot, BB .74 so i have some experience, except not with "adb shell"
    what do i type when i enter...
    adb shell
    mount system
    mount sdcard
    ???
  14. 52brandon
    Offline

    52brandon New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    This should be obvious but you do have home++ on the root of your /sdcard and you typed in the exact file name?