Solved Can not use explorer from computer on Maxx

Discussion in 'Motorola Droid MAXX' started by Abby Normal, Sep 16, 2014.

  1. Abby Normal

    Abby Normal Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    28
    Location:
    SW PA
    Ratings:
    +30
    I used to be able to just plug my phone via usb into my computer and it would allow me to use windows explorer to move around inside the phone, exchange files, pics, move ringtones on and off etc etc

    But it seems after the last update on my phone that doesn't work anymore. I get the found new hardware window that asks me where to look for the software to connect with......

    How do I correct this ?????
     
  2. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,593
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    Do you have USB Debugging enabled? It'll be in Developer Options
     
  3. Abby Normal

    Abby Normal Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    28
    Location:
    SW PA
    Ratings:
    +30
    OK it wasn't enabled but I just enabled it and I still get the Found New Hardware Wizard.....
     
  4. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    10,871
    Likes Received:
    6,854
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,362
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    Do you have the most up to date version of Moto Device Manager installed on your computer?

    Sent from my XT1080 using Tapatalk
     
  5. Abby Normal

    Abby Normal Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    28
    Location:
    SW PA
    Ratings:
    +30
    No I don't think I do. I will do that as soon as I get home.
     
  6. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    10,871
    Likes Received:
    6,854
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,362
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    You can download it from the Moto website...or when the phone connects you should see a prompt to install the software and drivers. If you have an older version on your computer you might have to open Control Panel > Remove Programs and uninstall the older version & reboot. Then either download the latest or when tour phone connects without the MDM installed....you should see a prompt to install it.

    Sent from my XT1080 using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
  7. Abby Normal

    Abby Normal Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    28
    Location:
    SW PA
    Ratings:
    +30
    That did it Sajokaz. Everything works fine now... Thanks for the help, I do appreciate it.....
     
  8. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    10,871
    Likes Received:
    6,854
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,362
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    Awesome...glad things are working better!

    Sent from my XT1080 using Tapatalk