Can I use DroidX in Europe? (Greece)

Discussion in 'Motorola Droid X' started by grundei, Aug 25, 2010.

  1. grundei
    Offline

    grundei New Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am going to Greece - Is there any functionality - other than using it as a list of contacts - while there? WI-FI?


    Anyone have any experience or ideas?

    thanks
  2. cromo8
    Offline

    cromo8 New Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    516
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yes you can use it on wifi only without any extra charges
  3. JAB 67
    Offline

    JAB 67 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fairfax, VA
    Good question - can you access your contacts without first finding a wifi site, connecting, then logging into your gmail account?
  4. xeene
    Online

    xeene Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    1,725
    Likes Received:
    185
    Trophy Points:
    63
    Location:
    usa
    yes you can. put phone in airplane mode and just turn on wifi, you'll basically have a laptop pc.
  5. JAB 67
    Offline

    JAB 67 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fairfax, VA
    But I thought that my contacts were only out in the google 'cloud' and not stored on my phone, in which event not accessible while in airplane mode. No?
  6. xeene
    Online

    xeene Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    1,725
    Likes Received:
    185
    Trophy Points:
    63
    Location:
    usa
    no, they're also stored on your phone.
  7. Ansextra
    Offline

    Ansextra New Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Which wi-fi phone app works on the Droid X? I know Vonage doesn't.
  8. xeene
    Online

    xeene Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    1,725
    Likes Received:
    185
    Trophy Points:
    63
    Location:
    usa
    skype and google voice should work.
  9. Ansextra
    Offline

    Ansextra New Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Google Voice uses wi-fi? I thought I used talk minutes when using Google Voice (unless set up with Friends and Family)...
  10. xeene
    Online

    xeene Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    1,725
    Likes Received:
    185
    Trophy Points:
    63
    Location:
    usa
    you're right, google voice doesn't work over wifi.
  11. Ansextra
    Offline

    Ansextra New Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I still wish Vonage would get a CDMA version set up. When I had my iPhone I always preferred Vonage over Skype for some reason.
  12. Amagine
    Offline

    Amagine Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    114
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Skype uses minutes dude...

    I'm still peeved about that...
  13. xeene
    Online

    xeene Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    1,725
    Likes Received:
    185
    Trophy Points:
    63
    Location:
    usa
    What about gizmo5 paired with google voice?
  14. CrashF16
    Offline

    CrashF16 New Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Verizon does not allow Mobile Skype over wifi. Your GPS will not work outside the US either (hopefully they'll fix that in 2.2). Make sure you have UNCHECKED Data Roaming so you don't get any roaming data charges while travelling. Turn on Airplane mode as a precaution and select wifi...will work fine.
  15. Ansextra
    Offline

    Ansextra New Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wi-Fi using what program?
Search tags for this page

can i use my android in greece

,
greece android phone forum
,
using droid x2 in europe