camera issues

Discussion in 'Samsung Galaxy S3' started by Devanzo, Apr 18, 2010.

  1. Devanzo

    Devanzo New Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have only used the camera a few times. Today i charged the via the usb and when i tried to use the camera it says please insert sd card before using the camera. The same display is shown when trying to use the video recorder. Any help resolving this problem would be appreciated.
     
  2. Jeepers

    Jeepers Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    With the USB - did you do the mount and unmount procedure before using the camera???
     
  3. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    yea most likely you didnt unmount. just restart the phone and it should be able to recognize the sd card being in the phone
     
  4. Devanzo

    Devanzo New Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for the responses. I probably didnt unmount it and I followed your instructions to resolved the issue.
     
  5. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    yea if you plug your phone into the computer, mounting it makes the PC recognize it as a memory card. and when youre done, you have to do like you do with jumpdrives - safely remove. this is just done using the pull down menu and clicking on USB connected. then unmount and youre done :)
     
  6. Scicolone

    Scicolone New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    RE:camera issue

    I think you camera has no inserted card it cause they show please insert card if your camera have already inserted card but they are not showing so you just change card then after they will work normally.

    I hope you like my opinion
     
  7. Jeepers

    Jeepers Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    That is also something to check - if there is a card in the phone - as I know that a group of Moto-droids came thru with out them included - just a thought
     
  8. JBassRN

    JBassRN New Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have noticed in the last two weeks my phone and my wife's s3 are taking very blurry pictures. I have played with every setting. Never had a problem before. Anyone else having this problem? Any recommendations for a better camera app? I have procapture, but it's doing the same thing.
     
  9. leeshor

    leeshor Gold Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    4,363
    Likes Received:
    1,437
    Trophy Points:
    358
    Location:
    Norcross, GA - USA
    Ratings:
    +1,676
    For some reason Your profile says Bionic but you posted in S3. Are both the same phone and both blurry? If so that is very odd. I would have to say that an app common to both of the phones would be causing a problem if that's the case.
     
  10. JBassRN

    JBassRN New Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    We are both using the S3, need to update my profile. Both using uprooted stock camera app.
     
  11. leeshor

    leeshor Gold Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    4,363
    Likes Received:
    1,437
    Trophy Points:
    358
    Location:
    Norcross, GA - USA
    Ratings:
    +1,676
    And both taking blurry pics? I still think you both have an app that is interfering with the camera. That's just to strange and my S3 is as good as new on the camera. You may want to restart your S3 and/or find the camera app in settings > apps > all and clear the cache, force stop then restart.
     
  12. JBassRN

    JBassRN New Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Both are blurry. I force stopped mine, and it seems to have worked. Pics looking better so far. Maybe I had tweaked the settings too much, force stopping reset all of the camera settings. Will try on my wife's phone tonight.
     
Search tags for this page
galaxy s3 blurry camera
,

galaxy s3 camera blurry

,
galaxy s3 camera is blurry
,
my s3 camera is blurry
,
my samsung galaxy s3 camera is blurry
,

s3 camera blurry

,
samsung galaxy s3 blurry camera
,

samsung galaxy s3 camera blurry

,
samsung s3 camera blurry
,
why is my galaxy s3 camera blurry