camera fails please help

Discussion in 'Samsung Galaxy S4' started by KGreis, Apr 9, 2014.

  1. KGreis
    Offline

    KGreis New Member

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Every now and than my camera fails for about 3 hours than goes back to normal whats wrong? I need. It fpr work and it always fails when i need it most
  2. Jeffrey
    Offline

    Jeffrey DF Administrator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    2,241
    Likes Received:
    392
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Thailand
    Are you using the stock app or one from the PS?
  3. KGreis
    Offline

    KGreis New Member

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Im using the stock
  4. KGreis
    Offline

    KGreis New Member

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ForumRunner_20140409_113630.png
  5. dezymond
    Offline

    dezymond Tech Support Mod Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,697
    Likes Received:
    530
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Bay Area, California
    Have you tried clearing the cache of the camera app?
  6. KGreis
    Offline

    KGreis New Member

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No but i did a force close than a soft reset and a hard reset and they dudnt work. It first started when i went through a phone jammer
  7. bbtkd
    Offline

    bbtkd Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    632
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Earth
    Phone jammer would not do this.
  8. KGreis
    Offline

    KGreis New Member

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thats what i thought. What about a scrambler? Same thing?
  9. Bluesman2008
    Offline

    Bluesman2008 Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    448
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Personally, I'd take it back to the dealer and yell a lot.
  10. KGreis
    Offline

    KGreis New Member

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ive had the phone for almost a year its probably an issue due to some aging you know ?
  11. Jeffrey
    Offline

    Jeffrey DF Administrator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    2,241
    Likes Received:
    392
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Thailand
    If it's under a year old it is covered by warranty. I would get it to Sammy asap.
    1 person likes this.
  12. bbtkd
    Offline

    bbtkd Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    632
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Earth
    Same thing, and no way that would cause an issue. Nor should age. Take it back under warranty, but I expect they'll suggest an FDR (Factory Data Reset) which may very well clear it up, but of course will lose all of your data. Calendar and contacts will be fine if synced, but protect anything else (pictures, password vaults, settings, etc). You mentioned doing a hard reset, but I doubt you meant FDR. If an FDR doesn't fix it, then replacement will.
  13. KGreis
    Offline

    KGreis New Member

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah i cant do any of that because i forgot my synch password and stuff crap i guess i just gotta deal with it thanks you