1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Busybox is installed, but not working. Can't fix Froyo map.

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by vjaamm, Jun 24, 2010.

  1. vjaamm
    Offline

    vjaamm New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm still learning how to do a lot of this. I searched the forum and didn't find an answer.

    I'm trying to do the map fix for my Droid running Froyo. I did the busybox install through the "problems?" tab in Titanium Backup, and it says that it's installed. Here's the command i'm typing into Terminal Emulator:

    su
    mount -o remount,rw -t yaffs2 dev/block/mtdblock4 system
    busybox rm system/app/Maps.apk
    cd system/bin
    sh pm uninstall com.google.android.apps.maps
    cd ..
    cd ..
    mount -o ro,remount -t yaffs2 dev/block/mtdblock4 system
    sync

    After I type the command line the starts with "busybox" it says "busybox: not found" Am I doing something wrong? There's a busybox icon in my download folder. Thanks.
  2. richhowe
    Offline

    richhowe New Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Titanium Backup & Busybox

    Hi vjaamm,

    Titanium only installs busybox to the Titanium folder (data/data/com.keramidas.TitaniumBackup/files) for it's own use. You need to copy it (use Root Explorer) to system/xbin to be able to use it for other things.

    Good luck,
    Rich
  3. christim
    Offline

    christim DF Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    busybox is available as a download app, free from the market. If you are rooted, it installs it for you, simple as pie.

    also, do a backup first. I used these instructions, not sure what happened but I lost maps altogether and couldn't install new ones on "more froyo". I'm on SS4.1 now, haven't tried them again but have my backup, just in case. The "sh pm..." part wouldn't work for me. I'm guessing I didn't have the shell.
    Last edited: Jun 24, 2010
  4. vjaamm
    Offline

    vjaamm New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Rich, I tried doing it that way and still couldn't get it to work.

    Chris, I had no idea it was on the Market. I got it downloaded from there and got Maps installed.

    Both of you, thanks a lot! I used to do this sort of stuff at an arcade I worked at but the phone hacking is pretty different, so it's all still new for me. I appreciate the help.
  5. alm0614
    Offline

    alm0614 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    you could also have just left the busybox line out... for future notice
  6. Se7enLC
    Offline

    Se7enLC New Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well, not the whole line - leave the "rm /system/app/Maps.apk" in, just remove the word busybox in front.
  7. alm0614
    Offline

    alm0614 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    no i left the whole line out and it worked fine..if you know the linux system, you will see that this

    sh pm uninstall com.google.android.apps.maps

    removes the app as well..
  8. Se7enLC
    Offline

    Se7enLC New Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ah, right, of course. That makes sense that it would.
Search tags for this page
busy box not working
,
busybox installed but not found
,
busybox is not working
,
busybox not installed
,

busybox not working

,
fix busybox
,
fix busybox android
,
how to fix busybox
,

how to fix busybox problem

,
how to get busybox to work
,
how to make busybox work
,
repair busybox android
,
sgiirepairbusyboxinstall
,
you have busybox problem
,

you have busybox problem fix it