Bugless Beast V0.4 Android 2.2 FRF84B ---- WIFI Issue

Discussion in 'Bugless' started by madrunner01, Jul 7, 2010.

  1. madrunner01
    Offline

    madrunner01 New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Auburn. AL
    Hey guys can someone give me a bit of help. Not new to rooting, but I just installed this ROM, and now my wifi isn't working properly. It will connect/disconnect/connect/disconnet. It's just going through that loop. It was fine before. Any idea's what could be causing this ?? Thanks
  2. KimberCT
    Offline

    KimberCT New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've been having very poor WiFi performance with BB 0.3 and 0.4, while BB 1.1 was fine.

    I haven't been able to test it much. It seems like it works fine connecting to my Linksys WRT54GL at work, but is very very slow on my Netgear WNDR3700 at home. Both are using WPA2.
  3. cooltool
    Offline

    cooltool New Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Are you using the stock kernel or you installed a different one?
  4. KimberCT
    Offline

    KimberCT New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Right now I'm using the stock kernel, but I also have the same problem with ChevyNo1's 1.2LV kernel.
  5. cooltool
    Offline

    cooltool New Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had problems with ChevyNo1's kernel and my wifi not working. I installed P3D medium voltage and it seems to have resolved it and my phone actually runs cooler too!

    You may give it a shot:
    P3Droid Kernels
  6. Sal R.
    Offline

    Sal R. Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    421
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    18
    I've been having the same wifi problem with all the froyo roms. I mean, I would be literally standing right next to my router at home and still experience the connect/disconnect/connect/disconnect/connect/disconnect/connect problem.

    Going to try the untouched version pete put out to see if it's isolated to the custom roms built off of FRF57/83.

    Maybe it's a kernal issue?

    Never had this problem w/ any of the 2.1 ROMs.
  7. huskur
    Offline

    huskur Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,868
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Lower Delaware
    OK. These are my findings......Plain 2.2 with stock kernel= no issues with wifi. Now, the minute i theme it my wifi breaks.

    This is how i fixed it.....

    1. Wiped data/cache 3 times each
    2. Installed the 2.2 ROM (i have done several)
    3. IMMEDIATELY after ROM installation i applied the theme of choice
    4. Reloaded all my apps with "my backup pro"

    VOILA----Wifi issue no longer an issue

    BTW.... I use chevys 1.25 LV kernel (his newest one)
  8. madrunner01
    Offline

    madrunner01 New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Auburn. AL
    I am using the kernel that came in the ROM. I haven't changed anything. I never had issues with wifi on any other ROM before. I am sitting literally a couple feet from the router.
  9. KimberCT
    Offline

    KimberCT New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Installed P3Droid's 1.2LV kernel. Will report back if it works when I get home tonight.
  10. huskur
    Offline

    huskur Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,868
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Lower Delaware
    First thing you should do is power cycle your router.
  11. cuzzinz
    Offline

    cuzzinz New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey guys I put this (http://www.droidforums.net/forum/bugless/52635-official-you-having-wifi-problems-thread.html) thread together a little bit ago so that things could be kept track of a little better for Pete to fix the issue.

    The problem seems to be geared more towards people with WPA/WPA2 encryption enabled on their routers.

    I have flashed the newest P3 125-1000GHz LV Kernel as of yesterday but I haven't had a chance to test it out...I'll post tomorrow once I try it out at home.

    Please post in this thread: http://www.droidforums.net/forum/bugless/52635-official-you-having-wifi-problems-thread.html

    MODS: if you could merge these threads that would be greatly appreciated. Especially if some of these solutions can help other people from the original thread.
  12. KimberCT
    Offline

    KimberCT New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No change with the P3Droid kernel.
  13. Canefan
    Offline

    Canefan New Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had this exact problem, but with bluetooth not wifi. It would connect/disconnect/reconnect etc. This happened with the Chevy ULV and LV Kernels. Everything else on the phone (including wifi) worked perfectly. I switched to a MV kernel and the problem was solved. I think that the chip just needs a higher voltage than these LV and ULV kernels provide in order to drive all of the ancillary functions like bluetooth and wifi plus keeping the core processor functions running. So try a MV kernel and see if that cures it for you.
  14. droijo
    Offline

    droijo New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    224
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    I don't have any connections issue, however I do have a different issue.
    http://www.droidforums.net/forum/te...tions/56935-no-wifi-internet-during-call.html

    My basic problem is no internet connection eventhough I turn on wifi during a call. It used to work when I was stock, rooted 2.1

    I never tried it on stock because as soon as I did, I installed a theme. Tried both p3 and chevy. Can anyone verify for me also? Can you test if you have wifi working. A the moment, I have bb4 with nextang.
  15. darreno1
    Offline

    darreno1 New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No issues here as of yet.
  16. Kamar234
    Offline

    Kamar234 New Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This has been happening to me as well. It's driving me crazy. I have terrible reception at home, but I enjoy using my phone. Since I updated to 2.2 I just can't keep a connection. It wasn't an issue with stock 2.2 with the updated kernel, but bugless and every other rom has this problem.
  17. ctaylors3
    Offline

    ctaylors3 New Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    found a bug in bugless beast

    Wifi indicator in the notification shade shows 1 bar while connected while the setup screen shows full bars.
Search tags for this page

bugless beast wifi fix

,
wifi fix for the beast rom