Bugless Beast is not very Bugless

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by jcardona1, Feb 5, 2010.

  1. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    hoping you guys can help me out. i'm currently running 7.4 with setCPU using profiles from what ive seen other people use here. i dont know what it is but my phone is incredibly laggy. seems a lot worse than when it was stock. i get a lot of force closes for the "Home" process, my screen freezes, all my icons go away, and it takes about 5 seconds before everything comes back up.

    anybody have this sort of issue? could it be a certain app? has anybody pinpointed apps that dont work well with BB?

    thx!
     
  2. ohiangel
    Offline

    ohiangel New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    My BB was very laggy when I used the update.zip
    Once I just wiped everything and used a nandroid backup it was super fast.
    I also ran the OC of 950MHZ, but just recently boost it up too 1.1G which is even WAY faster and snappier for me.
    I am perfectly content with my work at the moment.

    BUt ya for your question, my issue was updating.zip and not wiping everything.

    I went from sholes > Adamz > BB without wiping and it was just laggy and becoming irritating.
     
  3. jasonb
    Offline

    jasonb Active Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    i did the update.zip and all is good here. no force closes here.
     
  4. shademar
    Offline

    shademar Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    340
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Berkeley
    Ratings:
    +0
    Have you tried using setCPU to scale back the overclocking? (I think it's at 950mhz by default.) It seems like some people run smoother at 800mHz.

    Other than that, I'n not sure what to suggest. My droid ran way smoother after a nandroid install than update.zip install initially, but I'm not sure if this was due to the install method or my wiping the installed apps and only reinstalling the ones I actually used.
     
  5. KZIWarrior
    Online

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    update method works fine. Have you tried running w/o any profile(s) in SetCPU and clock @ only 800, restart and see how it handles. I turned the profiles on last night and notice a bit more initial lag than previously (mainly on the unlock screen after waking the phone up). Other than that it has been near flawless.
     
  6. pyro6128
    Offline

    pyro6128 Senior Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,517
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    68
    Location:
    NYC
    Ratings:
    +8
    I'm newly rooted, everything went great. Got BB running, but now I'm trying to get setcpu running and its not working, I did autodetect, and clicked allow, but the screen just stays black and ends up force closing.
     
  7. jasonb
    Offline

    jasonb Active Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    reboot the phone and try again
     
  8. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    Yeah whenever you have the Sleep profile set real low (mine was 125/125), whenever you unlock it and wake it up it lags really slow for about 5 seconds...I bumped it up to 250/250 in Sleep profile and it almost went away completely

    Other than that though, I ALWAYS thought Bugless Beast was completely "bugless" for me (at least as "bugless" as it could be).....Your problems have to be coming from somewhere else...
     
    Last edited: Feb 5, 2010
  9. FlipCpt45
    Offline

    FlipCpt45 Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Houston, TX
    Ratings:
    +0
    Hmm.. My phone likes to randomly go to the Droid eye startup screen.. Happens at startup too..

    Phone goes to unlock screen for a sec then goes to the start up animation about twice.. then all is normal..

    At first I did the update.zip.. Then i read about the startup loop problem people were having.. They were told to do a fresh install using Nandroid.. So I did, and for a little it was normal... Now its doing the same thing..
     
  10. jasonb
    Offline

    jasonb Active Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    interesting issues.
     
  11. cpjr
    Offline

    cpjr Senior Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    1,596
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Atlanta
    Ratings:
    +0
    I was having alot of force closes and laggy performance with the update.zip method....sooooo.....I just did a data/cache wipe and all is good. Hmmm.....
     
  12. FreddyChevy
    Offline

    FreddyChevy Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Ok I rooted to 7.4 today everything was fine I installed setcpu and set it to 800mhz however I did not do the profiles. First I started having problems with Handcent where it would set 2 messages on the counter when there was only 1,then started gitting a force close from the stock mms which don't use at all,so I saw Pete say that he changed a setting on the recieved messages in Handcent did that and it stopped the force close of android mms. Keep in mind I keep having the handcent notification problem until I rebooted,to continue;I reinstalled the 2.1 flan gallery with the simple download and install this however took the place of the stock gallery.I don't know what it was but after that my phone just felt real laggy I went out to the Hawks games and was gittin no calls or emails,dolphin and stock browser were really slow,as well as no txt.The only thing I got constantly was notifications from twidroid,I cut my phone off twice since my battery was already low and cut it back on still seemed like I was receiving no data,I even had an instance where my camera app wouldn't start from holding the camera button I had to go in the app drawer to start it.I know this post was long but anyone have any ideas or suggestions I don't want to lose bb
     
  13. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    so I narrowed it down to two really problematic apps; google voice and handcent. I removed both and the phone started running great. I really like handcent so I installed it again and it's extremely slow to open and lags the phone. anybody else having the same issue?
     
  14. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    what setting did he change in handcent?
     
  15. jasonb
    Offline

    jasonb Active Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    i don't have google voice, but i do use handcent with BB 7.4 and it's working just fine for me.