Browser is slow loading and cranky

Discussion in 'Android Support' started by jgreg, Oct 29, 2010.

  1. jgreg

    jgreg New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Very frustrating sometimes. Good connection but browser churns and churns but won't load. Have cleared cache and history but doesn't help. Turning off and back on sometimes works. Any thoughts?

    Thanks.
     
  2. Martin030908

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    What device do you have? ... so we can get you an answer :)
     
  3. jgreg

    jgreg New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    Th original Droid by Motorola. Thanks.
     
  4. Martin030908

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    are you rooted?

    if yes, what ROM?
     
  5. jgreg

    jgreg New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Am not rooted. Quite honestly don't know how to do that. Have read about you folks doing it. Would it help?
     
  6. lyam

    lyam Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I've found my browser gets cranky like this if I haven't rebooted my phone recently. Clearing the cache isn't enough, in my experience. In fact, since I began rebooting my phone regularly many of the issues I've had with my Droid have vanished.
     
  7. Martin030908

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    Just asking so I can eliminate possible factors...

    Does the browser do this over 3g? wi-fi? both?

    If it's on 3g, have you had the chance to (while in the same location) connect to wi-fi to see if it loads faster... in which case would lead me to believe it's a signal issue.

    have you done *288 option 2 lately? (update PRL's)
     
  8. jgreg

    jgreg New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Wosre on 3G. Also happens on wi-fi some. Tell me more about * 288
     
  9. Martin030908

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    *228 option 2...

    it updates your Preferred Roaming List (PRL)
    basically updating your phone with the most update-to-date information regarding cell towers around you... thus ensuring the best possible signal.
     
  10. jgreg

    jgreg New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Update done. Thanks. Will try for a couple of days and see if it helps.
     
  11. Martin030908

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    I've found 3G can be finicky.... some places just seem to slow down my internet connection as well. So rest assured you're not alone.

    See how your phone does since you've done the PRL update... hopefully it improves.
     
  12. jgreg

    jgreg New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Any thoughts on the Skyfire browser? Thanks.
     
Search tags for this page
android browser loads very slow
,
android browser slow loading
,
android browser very slow
,
browser loads very slow on motorola android
,

browser slow loading

,
s3 browser slow
,
slow browser droid razr