Browser Constantly Freezing

Discussion in 'Motorola Droid Turbo' started by DESERPENTOR, May 19, 2015.

  1. DESERPENTOR

    DESERPENTOR Active Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    33
    Location:
    USA
    Ratings:
    +20
    Current Phone Model:
    Motorola Droid Turbo
    I had to switch from Chrome to Cheetah because of the constant freezing while browsing Web pages. Now it is happening again is anyone experiencing a complete freeze of the browser? What is the fix?
     
  2. Jeffrey

    Jeffrey Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    6,686
    Likes Received:
    3,548
    Trophy Points:
    1,578
    Location:
    Thailand
    Ratings:
    +4,036
    Current Phone Model:
    iPhone 7 Plus JB
    I haven't seen any reported issues with any browsers freezing. It may be an App interfering with your browser. Have you added any new Apps just before this started?
     
  3. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,806
    Likes Received:
    4,751
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,290
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    I haven't experienced any of the symptoms you're describing. My turbo has quite a bit of apps installed as well, and so if it were going to stall it might be more likely to do so on the phone with a large amount of apps installed. That said, you may have more apps installed than I do.

    Freezing of the browser could be related to available RAM, or an app that's interfering with the web connection and communications, or it could be the advertising banner or other ads on the site that are hanging. There are surely lots besides those but they are where I would start my troubleshooting.
     
    • Like Like x 2
  4. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    I wonder if you don't have one of the turbos with a reception issue... And your browser isn't so much freezing.. As it is... Stopping or being really slow..

    Do you get a message... Browser has suddenly stopped? Or connection has timed out??

    I would clear the browser history perhaps.. Or clear the cache through recovery.. But it kinda sounds like you're having a reception problem..
     
    • Like Like x 1
  5. DESERPENTOR

    DESERPENTOR Active Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    33
    Location:
    USA
    Ratings:
    +20
    Current Phone Model:
    Motorola Droid Turbo

    That is exactly what happens is it a defective Turbo or just a Verizon service issue? I always get Browser has suddenly stopped and Connection has timed out. Also oops Web page is not available.
     
    #5 DESERPENTOR, May 20, 2015
    Last edited: May 21, 2015
  6. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    There are, unfortunately.. Some turbos that are having this very issue.. Idk if you're a moto owners forum member... But lots of people are having this issue.. So e have opted for clnr devices and they stopped having the issue..

    I had this issue a little while back and it was actually vzw jacking with their towers.. (i had 4 phones start to do it all at the same time) so it was easy to figure out.

    So I'd clear the cache through recovery.. Then i would see if it continues.. If it's reception.. It should.. Then you're going to want to decide if you want to try to get vzw to actually check your area for reception... Or you can request a clnr.. Let them know that apparently your device suffers from the bad antenna /reception issue.. They will of course say they don't know what you're talking about... Stay persistent..

    I'm still on my first turbo.. But i got a good one.. When you get your clnr.. Check it's signal against the turbo you have.. If it's worse.. Call em and tell em and send it back for yet another..

    But before all of this.. Be sure to clean the cache... It will speed up the device and clear up fragments of deleted junk..
     
  7. DESERPENTOR

    DESERPENTOR Active Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    33
    Location:
    USA
    Ratings:
    +20
    Current Phone Model:
    Motorola Droid Turbo
    What is a "clnr"? How do I clear cache from recovery?
     
  8. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    Clnr = certified like new replacement.. I'll find the link for turbos clear cache from recovery..

    Clearing the cache for the droid turbo Android Forum at DroidForums.net

    Follow the steps.. You should be good to go..

    I should add.. I had the problem that a few experienced, with the play store on Thanksgiving day.(would t do anything.. Download or update nothing.). I thought my device had borked...it was useless. So i did an fdr.. My device has worked great since then.. Just a thought.. Jic you haven't tried one yet..
    They're a nuscennce.. But can fix things...
     
  9. DESERPENTOR

    DESERPENTOR Active Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    33
    Location:
    USA
    Ratings:
    +20
    Current Phone Model:
    Motorola Droid Turbo

    Thank-You for helping, sorry I am not tech savvy. Just want to ask if following the clearing the cache is some sort of master reset becuase I cant afford to lose any of my text messages, pictures, downloads, and bookmarks
     
  10. mountainbikermark

    mountainbikermark Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    7,455
    Likes Received:
    3,886
    Trophy Points:
    1,563
    Ratings:
    +4,348
    No it does not clear any data like contacts, photos, music, etc. It simply clears cache data the phone uses to communicate between apps and services but nothing in the apps or services themselves. It's like you are eating a sandwich and chips and drop a few crumbs. The partition wipe would be like sweeping away the crumbs that fell but not the sandwich or chips themselves.

    Support Our Troops !!!
    <><
    Beast Mode 4
     
    • Like Like x 1
Search tags for this page

android browser freezing

,

android web browser freezes

,

does chrome freeze on droid turbo

,

why has my android browser suddenly started freezing