Bootloops in new Froyo Kernels?

Discussion in 'ChevyNo1' started by ChevyNo1, Aug 2, 2010.

  1. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    153
    Ratings:
    +5
    OK - if you are going to be around for a bit, I'll have another in 10 minutes
     
  2. huskerkate
    Offline

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,650
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Phoenix, AZ
    Ratings:
    +10
    i just dl'd 5 mins ago (LithMod/WMD) - never got past the boot "M"...
     
  3. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    153
    Ratings:
    +5
    Link has been updated if anyone wants to try again ...
     
  4. BushBandit
    Offline

    BushBandit Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Just wanted to say the new kernals work fine for me that i loaded lasst night, tried all of them.

    But everything only worked good on 4.5, when i went to 4.6 i had alot of issues and when i tried to fix permissions the phone locked up and wouldnt boot even after pulling the battery. The backlight would come on and that was all...

    Just sharing my experience


    Currently back on 4.5with no issues
     
    Last edited: Aug 3, 2010
  5. TheBawse
    Offline

    TheBawse Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Seattle, WA
    Ratings:
    +0
    I flashed my wife's Droid from Sapphire 0.70 no wipe to SS 4.6

    Bootanimation took 2 mins the first time then loaded. Subsequent reboots have the bootanimation going for 20-30 secs

    Happy and Impressed to say that she is having no FC or other issues after a day of messing with it.

    First ROM I have flashed that I didnt need to do a full wipe when coming from a different brand. Great work Chevy and kudos to you
     
  6. Jon8RFC
    Offline

    Jon8RFC New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The one I just downloaded
    SHA-1 c4f1aecd6fcb4f6d2641b8ebcfc288e71175c076
    bootlooped on me.

    Is there a certain procedure I should be doing? I've tried selecting the .zip from ROM Manger and manually booting into ClockWorkMod, then selecting the .zip. That's how I get the other ones going at least.

    EDIT: maybe I have a new revision that doesn't play nicely. I had it replaced in early June...
    Manufactured 20th week of 2010 (maybe other people with new phones aren't rooting them yet?)
    1090-56KC1
     
    Last edited: Aug 3, 2010
  7. zatchmo
    Offline

    zatchmo New Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +2
    FWIW, I flashed the 1.2ULV and 4.6 yesterday afternoon and have been working fine since. My buddy finally rooted last night and had some bootloop issues, but a wipe fixed his.
     
  8. ReGReT
    Offline

    ReGReT Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Running UD 5.01 and have tried the newest, all reboot about the time SD card is being mounted. This test version doesn't get past the M and boot loops. Using the P3Droid 1.2lv kernel atm but have always used yours until now so I'm really hoping for a solution.

    Thanks for all the hard work!
     
  9. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    153
    Ratings:
    +5
    Kernels updated in main kernel link - try the new ones and let me know! And on RM
     
    Last edited: Aug 3, 2010
  10. ReGReT
    Offline

    ReGReT Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    All good using new 1.2 ulv
     
  11. NthTier
    Offline

    NthTier New Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Just installed the latest (5mins ago) 1Ghz LV on Lithium Mod and it is running fantastic!

    My phone seems to love your kernels (though it was part of the group that was boot looping when you initially released them on the 1st).
     
  12. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    153
    Ratings:
    +5
    Glad I got that worked out!
     
  13. coker6303
    Offline

    coker6303 New Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm curious about the manufactured date myself. I had no issues with my old phone accepting kernels but I had to have it replaced with a new one (not a refurb) and I have not been able to load any kernels at all and get past the M logo. I am running SS4.6 with chevy's stock kernal with no problems, loaded and booted perfectly.

    By the way, 4.6 is the shiznit! runs circles around everything else I've tried!
     
  14. Jon8RFC
    Offline

    Jon8RFC New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Looks like I'm squared away. I grabbed the 1.0ghz in /misc/ and it worked, then tried a 1.1 lowv, which worked, then went back to p3droid and tried (like originally) to fire up 0.8 lowV, which also worked!

    Did you change the entire set of everything, or did something just get loaded up on the 1.0 that is lingering and working with the others now?

    Regardless, I think I'm all squared away, thanks!

    This isn't the right thread, but rather than spam--is there any way I can customize the multiplier, or whatever is used to set the different frequency levels? I'm interested in custom frequencies for fine-tuning my battery saving and performance, as well as having one exclusively for charging so that I can charge quickly at the lowest speed possible.
     
  15. bdhanf@gmail.com
    Offline

    bdhanf@gmail.com New Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi, I tried using your kernels early today and was experiencing the boot loops. I just tried again and all seems good. Thanks so much!