Bluetooth Voice Dialer Issues

Discussion in 'Koush' started by furbearingmammal, Aug 31, 2010.

  1. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Anyone else having one? It fires up the voice dialer but it never says "speak now" or recognizes any input once the dialer loads. It worked under RC-1, RC-2, and RC-3, though RC-3 had the crappiest voice recognition of the three.

    Voice Dialer Broken - CyanogenMod Forum

    As you can see people are aware of the issue, and hopefully a fix is in the works, but I don't have the time to try to rip the .apk from the RC-3 update.zip at the moment. If someone has tried this or wants to try this, could they let me know how it goes? And maybe save me a little time and post a link to the .apk if they get it working? Thanks much!
  2. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Confirmed working. Pulling the .apk wasn't too hard, but I missed a . during the copy phase. Pay attention to that . and you'll have no problem finishing the install.
  3. gmmurphy
    Offline

    gmmurphy New Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    302
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    woods of ct and ma
    hello,

    i have had issues with bluetooth dial with every rom, her voice is like fingernails on chalk board,and never works, dial amy, calling dave on mobile no prompt to bail. my razor understood my better than it did. is there away to rip that from the razor? my guess is not, it would have been done by now?
    Last edited: Aug 31, 2010
  4. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Totally different OS on the Razr.

    You might be able to change the voice in settings -- there's a whole thing on text to speech. I can't muck around in there now, but you might find something if you want to look. Let me know what you find if you do. :)
  5. gertman
    Offline

    gertman New Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    furbearingmammal,

    Two word for you sir,

    THANK YOU!!! dancedroid
  6. InfernoX51
    Offline

    InfernoX51 New Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Williamstown, NJ
    Bluetooth Voice Dialer Fix - CM6 Nightlies

    Give this a shot if you have been having BT issues on CM6 Stable and Nightlies. I actually found this fix for UD8, tested it on that ROM, then cleaned it up a little, flashed the 9/26, 9/27, and now the 9/28 nightlies and have tested this fix on all three, and I couldn't break it. Here's the homework:

    1. Download this and put it on your SD Card (VoiceDialerFix.zip) - MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
    2. Make Nandroid backup (just to be safe)
    3. Flash this .zip from recovery console of your choice (I used Clockwork)
    4. After you reboot, un-pair and re-pair your BT device.
    5. BT Voice Dialing goodness shall ensue.

    I didn't bother fixing permissions and everything worked fine - fix em if you want, I doubt it will break anything. Also, not necessary to wipe anything. If this doesn't work, let me know so I can throw myself down a few flights of stairs.
  7. InfernoX51
    Offline

    InfernoX51 New Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Williamstown, NJ
    FYI - This issue has been resolved starting with the 9/28 nightly build.

    Sent from my Droid
  8. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Glad to hear it. I was getting sick of erasing and then installing the old RC-3 dialer through the terminal. :)
  9. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    And it's not working again on the 9/30 nightly build 126.
  10. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Even the 9/30 Nightly build 126 needs this done, unfortunately.
  11. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Merged threads.
  12. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Thanks, Hook. :)
  13. gertman
    Offline

    gertman New Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i was running 125 and did NOT have to re-due this
  14. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    On my phone, just loaded build 153 and neither the stock or RC-3 VoiceDialer.apk work.
  15. JasonD18
    Offline

    JasonD18 New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the fix. Worked like a charm for my BlueAnt S4.

    Unfortunately the voice recognition on the Droid itself is lacking.

    Sent from my Droid using DroidForums App
  16. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    I've found the old standby of "talk slowly, clearly, and loudly" is actually incorrect on this -- talk loudly, clearly, and naturally works a heck of a lot better!
  17. JasonD18
    Offline

    JasonD18 New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Funny enough, the voice recognition on the S4 itself worked amazingly well. For some reason (custom rom?) the only way I can get the phone to dial is by saying "Voice Commands", which then brings up the Droid's built in voice recognition.

    And for the record "Dad" was recognized as "Matt" and "home" was recognized as both "Hans" and "Molly".
  18. hobbes105
    Offline

    hobbes105 Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Northeast PA
  19. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    I ALWAYS get a "dial home at home" or if it's glitching "dial 854-677-3256" before it dials. Are you running stock?
  20. hobbes105
    Offline

    hobbes105 Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Northeast PA
    I'm running CM6 Stable.

    I do get the home or work prompt, but only if the contact has 2 different numbers stored. Any contact with only one number will call without a prompt. (and it usually picks the wrong contact)
Search tags for this page
android bluetooth voice dialer
,

android bluetooth voice dialer starting up

,
android dialer apk with bluetooth
,
android voice dialer starting up
,
bluetooth dialer apk android
,
bluetooth dialer freezes
,

bluetooth voice dialer starting up

,
cyanogenmod 10 bluetooth voice dial hang
,
diaable.voice dialer bluetooth
,
disabling voice dialer samsung charge
,
dna bluetooth voice recognition fix
,
how to disable bluetooth dialier android
,
voice dialer starting
,
voice dialer starting up
,
voice dialer.apk freezes