1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Bit the Bullet..

Discussion in 'Motorola Droid X2' started by grnidkjun, Jun 30, 2011.

  1. grnidkjun
    Offline

    grnidkjun New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK since the S2 and Bionic are nowhere in sight yet and I'm pressed to add a new line this weekend, I've bit the bullet and ordered the X2.
    It should be here tomorrow.

    I've held out as long as I can for the other two units to arrive so I'll be using the X2, the new line will be put on my current phone.

    And if/when the S2 ever arrives, I'll use the upgrade for it and give the motorola X2 to the newer line.

    OK.. all that out of the way.. I've had winmo smart phones, this will be my first droid.
    I don't plan to root this thing, at least not right away.
    So what apps should I plan to get first to keep it running smoothest out of the box?

    Thanks!
  2. vvildcard
    Offline

    vvildcard New Member

    Joined:
    Jun 15, 2011
    Messages:
    201
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oregon
    Depends on you you ask... Motorola will tell you installing extra stuff is not necessary... Some folks will tell you it won't run smooth without rooting it and tweaking every last setting... Some people think task managers help... And some will encourage you to use custom launchers and other performance apps...

    You will get 10 different opinions if you ask 10 different people.

    If you're dead-set against rooting, my recommendation is to use it as is... and if you find you want to do something specific that isn't built-in, do some Google/Market searches and find an app that's getting good reviews.
  3. Zetsumei
    Offline

    Zetsumei New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cross Fiyahhhhhhh!
    ^ But I would get a customer launcher at least.
  4. brad92
    Offline

    brad92 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,498
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TEXAS
    Launcher pro will make it alot better than MotoCRAP (BLUR)

    sent from my ApeX
  5. xgrinder911
    Offline

    xgrinder911 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Buuuuut unfortunately mtoblur still runs even if you have another launcher/:

    Sent from my DROID X2 using DroidForums
  6. nateohio
    Offline

    nateohio New Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    540
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    I've been running mine stock since I got it. It works for me until the devs get on this thing.

    Sent from my DROID X2
  7. Insidious
    Offline

    Insidious New Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    1,034
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    I haven't even noticed much lag at all on the new blur. I think it Looks kind of cool

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  8. hobby31
    Offline

    hobby31 Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    297
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Florida
    Welcome to Android! As the above posters pointed out, the possibilities are endless. Truthfully, out of the box...I can't think of an app to keep it running smooth without rooting it. I'm in the camp that believes task managers are pointless in Linux and can cause more problems than they fix. Other than that just keep looking in this forum. I've had almost every question or problem I had solved or at least addressed by someone here. Android people are the best! Welcome aboard!
  9. grnidkjun
    Offline

    grnidkjun New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks everyone! It just arrived and it's on the charger now.
    I'm quite surprised that the usb and hdmi ports are open without a cover.

    I've never had a phone where the charging ports didn't have some sort of "door" over them.

    Do any of you have issues with that?

    Any recommended task killers? I've always read those are essential.
  10. p1ngputts
    Offline

    p1ngputts New Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    299
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    My .02, you don't need a task killer. Your phone comes with a task manager, just put things that you would want auto ended once your done using into that. That's what I do. Seems to be legit.
  11. grnidkjun
    Offline

    grnidkjun New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you.. I did find that and was wondering why people don't seem to use it much.

    OK.. one very basic question... how do I set individual ring tones for people and can I use mp3 ring tones from my datacard?

    I haven't figured that one out yet.
  12. vvildcard
    Offline

    vvildcard New Member

    Joined:
    Jun 15, 2011
    Messages:
    201
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oregon
    There are lots of apps in the Market that can do that (for free). You may have to install a custom SMS app to do the custom ringtones... I've never once use the stock one, so I don't know if it supports that. Some common (and good) SMS apps are GO SMS and Handcent.
  13. grnidkjun
    Offline

    grnidkjun New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I found where to apply custom ring tones, just have to figure out how to get my mp3 ones into the list. I'm sure there is a folder somewhere I have to copy them to
  14. mgault
    Offline

    mgault New Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Forgive the noobishness here but where is the task killer u are talking about

    Sent from my DROID X2 using DroidForums
  15. grnidkjun
    Offline

    grnidkjun New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I found where to load my tones. I had to copy them into two folders. Notifications for txt tones and ringtones for calls.

    The task manager is what is native on the phone for your task killer
  16. srvctec
    Online

    srvctec Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    181
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Central Kansas
    I was looking for this elusive "ringtones" folder, but my phone doesn't even have it. Mine has on the internal sdcard: media/audio/notifications but no ringtones folder. Also there is only one file in the notifications folder. Do I make another folder called "ringtones" or is there somewhere else I need to navigate to?

    edit:
    My phone isn't rooted and won't be, if that makes a difference.
    Last edited: Jul 4, 2011
  17. grnidkjun
    Offline

    grnidkjun New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I put a folder on my data card
    /media/audio/ringtones
    /notifications

    Then move your tones into those folders.
    Ringtones for caller tones
    Notification for txt and msg tones

    Reboot the phone and it should start to find them.

    Just silly to me though that it had to be two folders.

    *my phone isn't rooted either. No custom launchers either.
    Last edited: Jul 4, 2011
  18. srvctec
    Online

    srvctec Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    181
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Central Kansas
    Thanks for the reply and sorry for getting this thread off track.

    I wound up just making a folder on my ext sdcard called ringtones and when I disconnected my phone from my pc and went to the sounds settings, the ringtones I downloaded were all there, without a reboot. Was really surprised the phone found them immediately.