Battery pulls

Discussion in 'Motorola Droid Pro' started by boomerang, Jan 8, 2011.

  1. boomerang
    Offline

    boomerang New Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I do about 3 or 4 battery pulls a week. Anyone else?

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
  2. Alztybrn
    Offline

    Alztybrn New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've done 2...got it before release date....no problems at all.
  3. DroidToro
    Offline

    DroidToro New Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I do it at least once every day but not out of necessity. I have 3 extended batteries, one in the phone, one in an external charger and the third gets carried around as an emergency spare. I do this because I always forget to charge the phone.

    It's possible that this gives me more stability because I rarely have to do a pull for error recovery. When I have needed to do it, it's usually because I am messing with a new app or hack.
  4. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Battery pulls on any Droid are not necessary. Basically you can do the same thing if you need to by rebooting your Droid Pro.

    If you are finding it necessary to do a battery pull then you are having an issue. My suggestion is to first get rid of any task killers or antivirus you have on the Pro and do a restart. If the issue still continues then I would suggest a Factory Data Reset. That will clear everything up.

    These are not Blackberry's. There shouldn't be any need at all for battery pulls. Occasionally I do believe it's good to reset the phone, and there are times when you are rooting that a battery pull would be necessary but that's about it.
  5. flash24
    Offline

    flash24 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Antonio, TX
    Try the app called Fast Reboot...I use it whenever my device is running sluggish and it works great.

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
  6. boomerang
    Offline

    boomerang New Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My phone freezes up and nothing works. The only way to get it back on is to battery pull. It is very random and my phone is completely stock. No task killers no antivirus.

    Sent from my DROID PRO
  7. Backnblack
    Offline

    Backnblack Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,263
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Only time it's needed is you need to remove the sdcard or the device is locked up.
  8. boomerang
    Offline

    boomerang New Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So do I need to take my phone back?

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
  9. LKKASH
    Offline

    LKKASH New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've had the Droid Pro about a month or so and have only had to do once, thanks to some app I tried. I'm not an expert but if you are close to a store, I would go back and quick. I've had other phones that started with one issue and mushroomed because that phone was full of glitches, but when replaced with a new one out of the box they worked fine, especially with new models. Just a fellow consumer's thought......
  10. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Baton Rouge, LA
    I'd do a factory hard reset. If that doesn't fix your issue, call customer service or take the phone to a good (if you have access to one) Verizon store. I say do the reset first, because that is likely the first thing Verizon will do and wouldn't it suck if that fixed it and you hadn't tried it? :)

    Anyway, good luck with your phone.
  11. jpcalhoun
    Offline

    jpcalhoun Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1,571
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    PA
    Pardon the dumb question but how do you do a "factory hard reset"?
  12. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Not sure how it looks on the pro but it should be something similar to Settings/Privacy/Factory Data Reset.
  13. jpcalhoun
    Offline

    jpcalhoun Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1,571
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    PA
    Hey thanks...on the Pro it is settings>privacy>factory data reset
  14. HollowPoint.357
    Offline

    HollowPoint.357 New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    One thing I will never miss about my blackberry is battery pulls. That and the 7 minute boot up time.





    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
  15. boomerang
    Offline

    boomerang New Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah I def don't miss the 7 minute start up time. The other day I was using navigation and my droid froze. I did a battery pull and had it back on with nav before the next turn. Id had to pull over if that was my bb or pre. Im going to try the reset and ill let you all know how goes.

    Sent from my DROID PRO
  16. Ride
    Offline

    Ride New Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Have not had this at all. Like previous poster, only once due to a market app that locked up the phone.

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
  17. DroidToro
    Offline

    DroidToro New Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you are still in your "try and buy" phase, I would return it regardless of a reset fix. It's the type of problem that can rear its ugly head again later and should not be happening in the first place. If you go past the initial 30 days then you might have to deal with getting a refurbished warranty replacement. In my past experience, the refurbished phones have a terrible track record for reliability but it has been a long time since I had to turn in a phone.
  18. boomerang
    Offline

    boomerang New Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Im 7 days past my 30 days. I think im going to buy a new sd card and see if it does it again. I don't want a refurb.

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
  19. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Baton Rouge, LA
    One more quick question, do you have apps stored on the sdcard?
  20. boomerang
    Offline

    boomerang New Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No they are on the phone.

    Sent from my DROID PRO