Battery Manager error

Discussion in 'Motorola Droid 2' started by slowtype, Nov 2, 2010.

  1. slowtype

    slowtype Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    Got the latest update and am getting a battery manager error that some of us were seeing on the leaked update.



    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  2. random190user44

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    I got the official OTA update, I'm also seeing the Battery Manager force closing on me everytime I try to use it.
     
  3. pool_shark

    pool_shark Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +7
    It's been working fine for me.
     
  4. solar

    solar Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    799
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +1
    No problems with mine either...
     
  5. mikeeg02

    mikeeg02 Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Did you guys with the error, try going into settings/applications/manage apps/ "all" tab and clear the data for battery manager?
     
    #5 mikeeg02, Nov 3, 2010
    Last edited: Nov 3, 2010
  6. slowtype

    slowtype Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    Yes. I cleared the cache data

    Occasionally the battery manager does work. Never when I need it though

    I checked the Motorola forum and a number of people have reported having this problem there as well.
     
    #6 slowtype, Nov 3, 2010
    Last edited: Nov 3, 2010
  7. spaz33g

    spaz33g Rescue Squad
    Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
    I updated last night and I haven't seen it yet.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  8. random190user44

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    I cleared the cache. The problem is still there. I tried manually force closing the app, it refuses though. When I tap the force close button, it shows me pressing it but it doesn't do anything, it goes back to its "unpressed" look. And I keep pressing it over and over, nothing happens.
     
  9. spaceape99

    spaceape99 New Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I've gotten this too. I've found that it works for a while after first boot, but at some point starts failing. A reboot clears it. My guess is something in their improved battery life fix introduced some kind of memory leak where attempting to use the settings tool to query battery properties results in a crash/force close.

    It'll probably be a while before they address this in another OTA update or patch.
     
  10. gohoosiers

    gohoosiers Member

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I had the same problem with battery manager right after the update. However, after a couple of reboots, it has worked fine.
     
  11. hookbill

    hookbill Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +8
    I encountered the same problem, guys. A factory data reset might fix it....but I'm not certain.

    If you use it while plugged into a charger it seems to work. When it is not plugged in it doesn't work.
     
  12. nickb1

    nickb1 Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I also get the force closed error. I showed the guy at Verizon and he offered to give me a replacement.
     
Search tags for this page

droid x2 battery rayovac