Baseband update

Discussion in 'Droid Rooted Help' started by stonephoenix, Dec 6, 2010.

  1. stonephoenix
    Offline

    stonephoenix New Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I want to update my baseband. I have the first Motorola Droid and I've been rooted since February. I've changed ROMs over a dozen times, but I haven't done anything with the baseband. The main reason is because of the "reactivation" that's required afterwards. I read somewhere that I'll have to dial *228 or something like that and press "1" when prompted, but it wasn't offered as actual instructions so I'm unsure how to proceed. Is it true that you can't restore a backup to fix an issue with flashing a new baseband? Can you share with me what I need to know other than placing the download on my sd and renaming to update.zip?

    I've gotten nothing but excellent advice from RS in the past, so I thought I come here to ask for help so that I don't screw this up.

    Thank you in advance for your time and consideration.:D
     
  2. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Middleboro, MA
    Ratings:
    +1
    what does your phone say for baseband under settings>about phone?

    Edit: newest is C_01.43.01P
     
  3. stonephoenix
    Offline

    stonephoenix New Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thank you for posting a reply. Currently my baseband is C_01.3E.01P. I would like to upgrade to the newest. I was told you have to move up to the newest by first upgrading to C_01.41.00R, however, I did find a download that does both in one install.

    Thanks again, I really appreciate this... :)
     
  4. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Middleboro, MA
    Ratings:
    +1
    Yes Pete made an all in one baseband.zip. If you need anymore help don't hesitate.:)
     
  5. holeshot
    Offline

    holeshot Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0
    Link I cant find it. Im in the same boat C_01.3E.03P

    So just install as update.zip and re activate ?
     
  6. stonephoenix
    Offline

    stonephoenix New Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    After I install the update.zip, what are the steps to reactivate the phone? If I run into any problems (i.e. the phone won't reactivate, I lose 3G, or the phone is stuck roaming) can I do a restore and come back to where I am now?
     
  7. stonephoenix
    Offline

    stonephoenix New Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    Here is the link for the all in one baseband update.

    http://androidoverdrive.com/pete/OEM/C_01.43.01P.zip
     
  8. holeshot
    Offline

    holeshot Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0

    Thank you !
     
  9. stonephoenix
    Offline

    stonephoenix New Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    That turned out to be quite painless. There was no re-activation required. My baseband is now showing as the most current and everything seems to be working as it should. Thanks again.
     
    Last edited: Dec 6, 2010
  10. holeshot
    Offline

    holeshot Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0
    Yes it was thank you for posting the link. Im all set :icon_ banana:
     
Search tags for this page
3g android baseband.zip
,
download htc rezound baseband
,
droid bionic baseband update
,
droid bionic baseband update latest
,
droid x2 baseband upgrade 2.3.4
,
how to update verizon baseband root
,
nc5 baseband zip
,

og droid baseband update