Baseband Downgrade to .01P the EASY way!!! (update.zip)

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by billygalbreath, May 16, 2010.

  1. billygalbreath

    billygalbreath Member Developer

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    678
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, TX
    Ratings:
    +0
    Tired of losing your 3G on the new baseband? Dropping signals and calls all the time since the OTA update? Well here's the solution! The Baseband Downgrade to .01P!!

    1) rename to update.zip

    2) place on root of sdcard

    3) reboot into SPR

    4) choose Install

    5) Allow installation from update.zip

    6) Install

    7) Re-Activate by dialing *228, option 1


    Have fun guys, and remember... BillyGalbreath did it FIRST! ;)



    Baseband Downgrade to .01P - Black Droid Mod
     
    Last edited: May 17, 2010
  2. gardobus

    gardobus Silver Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +0
    Hmm.. any idea if this will work via Clockwork? I may have to give it a try.
     
  3. billygalbreath

    billygalbreath Member Developer

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    678
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, TX
    Ratings:
    +0
    I've only tested on SPR.
     
  4. cereal killer

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,312
    Likes Received:
    1,135
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +1,224
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    Anybody verify this baseband is anybetter?

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  5. Logan3824

    Logan3824 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston
    Ratings:
    +0


    My question exactly....I mean I live in houston and the 3g coverage from verizon is pretty damn good, so would this even be worth downgrading? dancedroid:icon_ banana:dancedroiddancedroid:icon_ banana:
     
  6. billygalbreath

    billygalbreath Member Developer

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    678
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, TX
    Ratings:
    +0
    This downgrade is ONLY needed for people having issues on the .03P baseband. It is not recommended for everyone. If you search google you will find thousands of people are having 3G issues with .03P but no solution other than flashing 2.01 SBF was available to them. So I provided a safer and easier solution.

    If .03P is working fine for you, then you dont need this downgrade.

    ;)
     
  7. Logan3824

    Logan3824 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston
    Ratings:
    +0

    I see your from Houston as well, I'm in the Pasadena/deer park region, for you is the .03 or .01 working better?
     
  8. billygalbreath

    billygalbreath Member Developer

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    678
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, TX
    Ratings:
    +0
    For me, personally, .03P works better and faster. This fix is more for those with less populated areas that may not have as many cell towers as we have.
     
  9. azazin

    azazin Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Does this work on the Motorola Milestone UK 2.1? Because I keep getting my 3G signal dropped now.
     
  10. etx_droid

    etx_droid Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    467
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Kilgore, TX
    Ratings:
    +0
    Thanks for this, trying now. I live in the boondocks and have noticed a pretty substantial difference in coverage/dropped calls, etc. Hope this helps!
     
  11. billygalbreath

    billygalbreath Member Developer

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    678
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, TX
    Ratings:
    +0
    This needs SPR to be installed. Unless SPR has finally made it to the Milestone, this wont work for you. Sorry.
     
  12. shamus

    shamus Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +3
    Can someone rehost this so I don't have to open 8 new windows, register, and click my heels three times to download this 5MB file?
     
  13. beastlittle

    beastlittle Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +0
    Umm

    It was tested with Ultimate Droid, so therefor, use Ultimate Droid dancedroid
     
  14. shamus

    shamus Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    345
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +3
    I guess that confirms it will work with Cyanogen thendancedroiddancedroid
     
  15. billygalbreath

    billygalbreath Member Developer

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    678
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, TX
    Ratings:
    +0
    It is not ROM specific at all. This will work on any ROM.
     
Search tags for this page

baseband missing after downgrade

,

how to downgrade baseband droid x

,

how to downgrade baseband for android

,

install baseband htc rezound

,

old baseband zip

,

stock rom with downgraded baseband

,

update evo baseband