Barnacle WEP problem

Discussion in 'Droid X Hacks' started by zoo16, Sep 30, 2010.

  1. zoo16

    zoo16 Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Have been helping a friend with his Droid X. Rooted it for him and installed Barnacle. It opens the ad-hoc network fine and he can wireless tether his computer no problem.

    Problem is this: He enabled WEP security, and if I try to connect using my Droid 2, it prompts for the password like normal, but when he looks at the network on his laptop (and also a second laptop) it's listed as 'unsecure' and doesn't prompt for a password. A few days ago I emailed the Barnacle developer through his site, but no response yet. Any insight into this?
     
    #1 zoo16, Sep 30, 2010
    Last edited: Sep 30, 2010
  2. Anima

    Anima New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Any followup on this? I have the same issue - my computers say unsecured, and I'm not thrilled with an unsecured connection.
     
  3. zoo16

    zoo16 Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    No update yet.
     
  4. scf

    scf Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    391
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Weare, NH
    Ratings:
    +0
    Didn't care for barnacle. Try wireless tether for root users.
     
  5. zoo16

    zoo16 Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    He doesn't want to change the kernel, so trying to stick with Barnacle. (And I've found out that there are no custom kernels for the X yet).

    Edit: looks like there might be an issue with the Barnacle software on the Droid X. Hopefully an update will fix this.
     
    #5 zoo16, Oct 6, 2010
    Last edited: Oct 13, 2010
  6. DreadX

    DreadX New Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    SoCal
    Ratings:
    +0
    barnacle issues..

    Me too. I've rooted my DX (finally!) and have donated/purchased BARNACLE Tether, and when I apply the WEP feature, my network still shows it as being 'Unsecured'.
    This does not fly with me because I don't want leeches on my back.
    Will they fix this? could I be doing something wrong?:motdroidvert:
     
  7. scf

    scf Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    391
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Weare, NH
    Ratings:
    +0
    If you search (TBH) thoroughly enough you'll find a way around even having to use wireless tether (3G Hotspot), and it's quite (dvnam) slick.

    Search the market fo the TBH app. It's not free, but a pennance for what you get.
     
Search tags for this page
barnac security network
,
barnacle failed to parse wep
,
barnacle not working
,
barnacle security key
,
barnacle wep key
,
barnacle wifi tether wep key not working
,

barnacle wifi wep

,
bernacle wifi tetherfailed to configure wep
,
can't set ad hoc mode barnacle
,
not asking for barnacle password