Bad Rom Need Major Help Please!!

Discussion in 'Android Roms' started by lloyd2398, Oct 4, 2010.

  1. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR
    hello all last night i loaded up a custom rom i did a nandroid back up first but for some reason its saying there is no file i even coppied over a copy to my desktop and it said like 320mb ok so i loaded up a rom i cant remember what one but i thought it was chevy1 the boot logo is same as original droid except for blue in color and also it has a awesome x that loads up after the eye when i try to do a nandroid it says somekind of message including number 28 then when i try to add smoked glass rom v5 to my nandroid folder root then load it is says something about message 25 im stuck i tried to flash back to 2.1 spf it went ok then as soon as i tried to do the update.zip failedso the only thing i can do is get into the recovery menu by holding down the x and power then i have to go to partitions to load my usb mass storage please please please help me im using the motorola droid thanks for all the help about to come my way also i will be on here live until i have this completely taken care of luckly its on my spare phone but i was planning on using it now im scared to do the roms on my d2 i have rooted
    Last edited: Oct 4, 2010
  2. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    Ok, you're all over the place.

    When you boot to recovery (power and x) what do you get Stock, SPR, CW?

    Are you un rooted?
  3. YankInDaSouth
    Offline

    YankInDaSouth Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2,979
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Sharpsburg, GA
    First off, punctuate! This is extremely hard to read.

    Second, are you using Clockwork Recovery or SPRecovery? And what exactly is the phone doing now?
  4. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR

    when i get into recovery i am in spr it something like v0.99.3b
  5. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    Ok that is SPR, What do you want to be running Simply Stunning 4.8? Are you running a ROM now? Is your phone working correctly?
  6. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR

    negative, i have a rom on it but cant remember what one i think chevy1. i did load it to be low voltage 1gz. and as far as a rom that i want on there now it dont matter to me, i just want to get this thing up and running
  7. YankInDaSouth
    Offline

    YankInDaSouth Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2,979
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Sharpsburg, GA
    What exactly is non-operational about the phone? Will it boot up?
  8. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR
  9. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    If you go to about phone and scroll to the bottom it will say in the build #

    You said get it up and running, what is your phone doing now?
  10. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR

    if i just turn it on it will just keep booting the blue eye and then goto boot up a X and then it says droid, just keeps doing that over and over does not go to a home screen
  11. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
  12. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR
    now when i loaded a rom i used the rom manager, rom manager had them all there i just had to hit the download button if that makes any difference
  13. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    After you pick the Rom you want, I'd suggest something built off FRG22D or higher. D/L it, rename it update.zip (make sure it's not update.zip.zip), move it to root of sdcard, boot to recovery, wipe Data/Cache x2 each, install, allow install, install update.zip
  14. YankInDaSouth
    Offline

    YankInDaSouth Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2,979
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Sharpsburg, GA
    Before you flash a ROM with RM you have to flash clocklwork - hit the first option on the top of the RM menu ...
  15. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    Ok, well I think if you're using Rom Manager then you really can't D/L and install Roms thru RM without switching to CW which RM will do for you.

    At the bottom Flash CW
  16. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR

    i did however download the clockwork
  17. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    If you flashed CW at the bottom of RM then you don't have SPR, can you confirm?
  18. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR
    would it be possible to go back to stock frg22d using the recovery if i move astro file manager to the root of my sdcard? and then start the rooting process all over again?
  19. lloyd2398
    Offline

    lloyd2398 New Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Beaverton, OR
    i did have clockwork recovery at first then i used rsdlite to flash sprecovery of 2.1 then the recovery changed from green to blue
  20. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    You can but are describing it wrong

    follow link 4 in my sig to get back to stock, then use link 3 in my sig to root, then if you want a rom and want to use RM, download it, flash CW and D/L and install a ROM thru RM. Always wipe Data and Cache when installing a new ROM