Autocorrect error

Discussion in 'Motorola DROID Turbo 2' started by Snoweman, May 26, 2016.

  1. Snoweman

    Snoweman New Member

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +5
    Current Phone Model:
    Turbo 2
    When I type in "Ok", the phone wants to correct it to "OK" (capitalize it). It has always done this. After the latest update, when I press the space bar to accept the correction, it comes out as "OOK". I don't know why it's doing this or how to fix it. If I can't fix it, whom may I complain to, so I can get it fixed? Thanks in advance.
     
  2. Mustang02

    Mustang02 Diamond Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    7,625
    Likes Received:
    5,115
    Trophy Points:
    1,563
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +6,073
    Current Phone Model:
    Nexus 6P/5X
    Go into your keyboard and delete the "OOK" one.
     
    • Like Like x 1
  3. Snoweman

    Snoweman New Member

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +5
    Current Phone Model:
    Turbo 2
    Sorry. I'm a bit of a dolt. How do I do that?
     
  4. Mustang02

    Mustang02 Diamond Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    7,625
    Likes Received:
    5,115
    Trophy Points:
    1,563
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +6,073
    Current Phone Model:
    Nexus 6P/5X
    settings > Language & input > Personal dictionary.
     
  5. Snoweman

    Snoweman New Member

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +5
    Current Phone Model:
    Turbo 2
    "OOK" is not in the personal dictionary. It is not giving me an option to select "OOK". It just inserts OK after the O that I typed to make OOK.
     
  6. mountainbikermark

    mountainbikermark Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    7,455
    Likes Received:
    3,886
    Trophy Points:
    1,563
    Ratings:
    +4,348
    Are you using the stock keyboard?

    Support Our Troops!!!
    Beast Mode 4
    <><
     
  7. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    10,646
    Likes Received:
    6,751
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,254
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    My Turbo 2 is not changing Ok to OOK when I hit he space bar, it changes it to OK. I am using the stock Keyboard, which is the Google keyboard on our phones.

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  8. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    Try clearing the cache on Google keyboard..and force stopping it...mine has actually been acting strange..but I type so fast that 40% of my words cone out wrong.

    I've been getting bad typos like in words like "eventuality" if I haven't used it in a while..my phone will slap down something like everyone and some other crud..i miss my blackberry keyboard..but would rather deal with a bad virtual keyboard and have the screen space..for instance ..i typed acting strange and it types eating...tried typing it down here and I get typo action...its just weird at times..
     
    • Like Like x 1
  9. Mustang02

    Mustang02 Diamond Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    7,625
    Likes Received:
    5,115
    Trophy Points:
    1,563
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +6,073
    Current Phone Model:
    Nexus 6P/5X
    The texts you send must be EPIC! . The keyboard and I don't get along sometimes. Sending words I didn't even type.
     
    • Like Like x 1
  10. Snoweman

    Snoweman New Member

    Joined:
    May 26, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +5
    Current Phone Model:
    Turbo 2
    I am using the stock keyboard. I tried forcing it to stop. I did not reboot after forcing it. Maybe I will try those together next. Any other thoughts?
     
  11. PereDroid

    PereDroid DF News Team Reporter

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    5,376
    Likes Received:
    3,219
    Trophy Points:
    1,563
    Location:
    Cleveland, Ohio
    Ratings:
    +3,783
    Current Phone Model:
    Moto Turbo 2
    So is doesn't show up as a suggestion? It just automatically replaces it? If so, I think the next thing to do would be to install a different keyboard. Uninstall Google keyboard. Reboot. Reinstall Google Keyb.
     
  12. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,152
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    They definitely make ya laugh and cringe... lol.
     
Search tags for this page

moto z force keyboard auto corect error