Auto rotate not working

Discussion in 'Thunderbolt Tech Support' started by cnmsales, Mar 22, 2011.

  1. cnmsales
    Offline

    cnmsales New Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    594
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Auto rotate doesn't seem to be working right. It was earlier. I have installed zeam and set it to use sensor based rotation. It worked for a while then all of a sudden home was sideways. But apps displayed properly. Disabled that feature and home started working but now apps are all sideways. Phone has been restarted but same thing. Anyone have an idea? Auto rotate in phone settings is and was enabled
  2. dfuser312553
    Offline

    dfuser312553 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Might need an update from the dev
  3. cnmsales
    Offline

    cnmsales New Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    594
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well I uninstalled zeam and went back to the stock launcher and it still is not working. With stock if you turn of auto rotate everything goes straight but then no screens rotate when you spin the phone. If any one has any ideas or suggestions please let me know. I hope my phone isn't bad. I don't want to have to go back to the store tomorrow.
  4. dfuser312553
    Offline

    dfuser312553 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If enabled does it work 100% of the time in, lets say, the browser?
  5. cnmsales
    Offline

    cnmsales New Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    594
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No it wont work in either. When its enabled all apps show normal but wont rotate, and the homescreen shows in landscape and wont rotate.
  6. dfuser312553
    Offline

    dfuser312553 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Seeing as how there's not a massive amount of people going nuts right now you might have a lemon. You could try a factory reset or take it to Verizon.
  7. cnmsales
    Offline

    cnmsales New Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    594
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I did find another post on another forum with a few users having the same exact issue. Man I didnt want to have to do a factory reset.

    Going to post my apps here so #1 I have a list of what I need to reinstall and #2 If someone else finds this post it may be helpful to know what I had installed as I have a feeling its a particular app that is causing this. I will reset it then report back here if that fixes the issue.

    Currently Installed apps are as follows
    Adobe Reader
    Car Home
    Dropbox
    ES File Explorer
    Facebook
    Fancy Widget
    Gentle Alarm
    Grooveshark
    Handcent
    K9 Mail
    Moola
    Network
    Playon
    Scanner Radio
    Touch Calendar
    TuneIn Radio
    Tv Show Favs
    Weatherbug

    If anyone else is having the issue maybe they could uninstall any matching apps to see if that fixes the issue. Ill report back on my findings after the reset.
  8. cnmsales
    Offline

    cnmsales New Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    594
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok, I reset the phone and have reinstalled all the apps listed above and got all my settings how I want them and the issue is gone. Dont know what it was. Im sure it was a conflict with some setting somewere that I enabled that was causing it. Will keep an eye on this and if it happens again possibly look at returning the device.
  9. cnmsales
    Offline

    cnmsales New Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    594
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just curious if anyone has or would be willing to install the app PULSE. This is the only thing I didnt put back on as it was giving me major problems on my OG Droid, and now im wondering if it is what caused the issue on the TB.
  10. johnnyhobbes
    Offline

    johnnyhobbes New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i am having the same problem- my aurotrotate wont stay on. so you suggest for htc thunderbolt? are all of our apps stored on our account so i we facotry reset we can simply re install at no price?
Search tags for this page
android browser does not auto rotate
,
es file explorer doesn't rotate
,
htc explorer auto rotate not working
,
htc explorer wont auto rotate
,
htc thunderbolt auto rotate
,
htc thunderbolt screen not rotating
,
htc thunderbolt screen rotation not working
,
htc thunderbolt screen will not rotate
,

htc thunderbolt wont auto rotate

,
moto x keep losing auto rotate setting
,
que significa autorotation en un htc
,
thunderbolt screen rotate not working