ATTENTION LWP Gurus.... HELP Please...What am I doing wrong?

Discussion in 'Android Themes' started by GeneRs, Apr 26, 2010.

  1. GeneRs

    GeneRs Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    FULL DISCLOSURE.... I did not create the LWP bases that I am trying to modify. I got them from this forum somewhere and like the colors of the streaks running thru. Thought they would look great with some Spiderman backgrounds. If you recognize them as yours, I hope you don't mind me playing with them. If you do, let me know and I will have a moderater remove this thread.

    That being said, I followed the great tutorial by jbg25 : http://www.droidforums.net/forum/droid-hacks/30188-how-modify-your-live-wallpapers-background.html. I edited my PNG file to be the within the size limits of the pyramid_background.png. ( No easy task as I have never used photo shop before. I always used Paint and it is so much simpler but doesnt offer transparencies etc... )

    I do not understand the whole hex editing thing so I left the Nexus RS file alone. Why would I touch it when I already like the colors of the Nexus streaks?

    Anyways, I load the .png, repackage as update.zip and fire up recovery. It loads the LWPs but when I select the Nexus one, I get a black screen and force close message. If I use root explorer, the background is there. What am I doing wrong, Is there some sort of transparency issue that I have wrong? I loaded the image with no transparencies.

    I'm attaching the original update and my modified zip. I would be thankful if someone could take some time to compare the two and possibly tell me what I am doing wrong. I have been working on this project for a week. I'm no tech dummie and don't expect people to just "Do it for me" I love learning this kind of stuff. I am,however, smart enuff to know when to ask for help so.... HEEEEEEELP.

    And...If you do figure out what I did wrong. If you take the time to fix it, that would be great, But, don't just fix it for me without telling me what I did wrong and how to correct it next time. Thank you all in advance for your help.
     

    Attached Files:

  2. alm0614

    alm0614 Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5
    my guess would be you didnt maintain the original image size/dimensions
     
  3. rotordroid

    rotordroid Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    236
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Santa Rosa, CA
    Ratings:
    +2
    I was having the same issue and here's what worked for me:

    Edit the png in Gimp.
    Save the file as a jpg
    change the file extension to png and drag it back into the apk or zip file
     
  4. marty4short

    marty4short Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Latrobe,PA
    Ratings:
    +0
    you probably need to change the size different roms have different sizes like the first post mentioned
     
  5. GeneRs

    GeneRs Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    PERFECT!! That suggestion solved my problem. Who'd have thought it would be as simple as changing the file extension. Thank you a TON!! I now have a super cool Green Goblin LWP!! YAAAAAAY. :icon_ banana: