ASPHALT 5 for the DROID!!!!

Discussion in 'Android Games Discussions' started by gertman, Mar 6, 2010.

  1. MustangGT500

    MustangGT500 DF News Team Premium Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    good luck. they are good in ignoring people. but let me know if you got a new version. they also should send me one too ! btw would be nice if we can change our discussion more back to the game and talking less about sd cards. i cant really imagine that the game will install on a faster one. all games available doesnt matter how huge they are dont need a class 6 card.

    and really : buying a new sd card just for one game isnt really worth it. you shouldnt support gameloft´s arrogance and lazyness.
     
  2. Dave12308

    Dave12308 Silver Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    3,253
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +50
    FWIW, I doubt a faster SD card would make a difference. The ONE time I got the game to run, it loaded very quickly. I should reinstall it, and take a look at the logcat to see what's going on when it crashes.
     
  3. gertman

    gertman Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    No response yet from Gameloft :( I don't think the moderator for tech support has been on at all this week.

    Dave12308 you were actually able to get this game to work? Did you buy it from the app store or the Gameloft WAP store? You said it only worked the one time :(

    Question: Does anyone know how to clear your phones cache? I mean when the game is installing an unzipping to install it must store these temporarily files somewhere? How would I remove them?
     
  4. MustangGT500

    MustangGT500 DF News Team Premium Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    i think he uses the market version cause like he said it installs to sd card and the wap version dont. i wrote gameloft also. and if they dont reply soon maybe i write up a little article about them.
     
  5. Dave12308

    Dave12308 Silver Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    3,253
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +50
    Yep. I am referring to the market version. When I say I got it to run ONCE, I mean I completely restored my phone to non-rooted 2.0.1 status via the SBF file; and when I installed Asphalt 5, it was the ONLY non-stock app on the phone. It launched once and I was able to play it (awesome, I might add) - After exiting from the app, I never could get it to run again. So I got my phone back to the way it was, and now Gameloft has sent me the WAP version. I am going to try it, but the download was around 40MB so I don't even know if it will install, going by the errors others are getting with this version.

    I don't understand how Polarbit is perfectly capable of making an advanced 3D racer that works FINE and stores it's data on the SD card (Raging Thunder 2) yet Gameloft, who has been in this business for years, cannot get it right. I remember having this exact issue with one of their iPod Touch games, as well (cannot remember which one, I think it was the Ferrari game). They fixed that one, it seems that they won't even admit there IS a problem with Asphalt 5 on Android.

    EDIT: I AM able to run the version they sent me via WAP. I couldn't install it via the phone itself, though, I had to use ADB to install it from my PC (adb install gameloft.apk /system/app)

    It runs great, but uses over 50MB of my phone's memory. [sarcasm]Oh well, I wasn't doing anything with that memory anyways.[/sarcasm]
     
    Last edited: Mar 24, 2010
  6. Dave12308

    Dave12308 Silver Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    3,253
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +50
    I can't do that, it's a paid app so I cannot share it without violating the policies of the forum (AND the law)
     
    Last edited by a moderator: Mar 24, 2010
  7. gertman

    gertman Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    CONGRATS DAVE!!!!

    Please tell me how you used your PC to install it!!! Point me to a link or something that can show me how.

    Thanks in advance.

    And to the newbee I already paid Gameloft, and you should to of you want this game!
     
  8. MustangGT500

    MustangGT500 DF News Team Premium Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    no one SHOULD pay for this game NOW till it works CORRECTLY. i dont really like paying for unfinished beta version. so people please DONT BUY IT NOW ! dont support gameloft´s lazyness ! we will tell you if they fix the problem, and THEN you can buy it ! greets.

    btw : i also want to know how this adb thingy works. i have heard about it but i dont really know how to use. please explain us.
     
  9. MustangGT500

    MustangGT500 DF News Team Premium Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Ok i tried with the ADB procedure. no luck either. it everytime told me insufficienct memory. (had 89 megs free)

    @gertman just download the SDK Android SDK | Android Developers

    then extract it to a folder C:\AndroidSDK.
    after that set up the usb debug option in your app manager system settings on the phone.
    connect the phone to the pc.
    now type in CMD in windows, put the gameloft.apk into the directory "tools" in the AndroidSDK folder and type in :

    cd AndroidSDK\tools and then
    adb install gameloft.apk
     
  10. gertman

    gertman Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    MustangGT500,

    Try it again with 150mb free. That is how much Gameloft said you needed during the install.
     
  11. MustangGT500

    MustangGT500 DF News Team Premium Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    gameloft said 150 yes. but dave needs just 50 megs or did i read something wrong ?

    btw : i have a moto milestone. i can only free up 154 megs (i have no root yet). and so its not really possible to install 150 megs on the phone memory right now.
     
  12. gertman

    gertman Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I believe it needs 150mb to unzip while it installs. Once complete final size on the phone is 50mb. At least that is how I read it.
     
  13. Rabbi57

    Rabbi57 New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    it's live again!
     
  14. gertman

    gertman Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Rabbi57 please expand, what are talking about?
     
  15. Dave12308

    Dave12308 Silver Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    3,253
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +50
    The game (WAP link version) takes up ~50MB once it is installed. I had ~115MB free when I installed it through ADB. I suspect that the phone would need to have around 100MB free in order to install (to store temporary files WHILE installing). I don't know exactly what the absolute minimum would be, as I just happened to have 115MB at the time and tried the adb install method out of desperation. It took about 5 minutes, but ultimately worked. Believe me, I was waiting for an error to occur.

    BTW, I am NOT defending Gameloft here (for the record, NO game should have to be installed via ADB, as a matter of fact i'm not even sure if it would have worked had I not been rooted) - but for those anxious to play the game, i'm just outlining the steps that I had to take. If you purchased the version from the market, contact gameloft support and they will offer to send you a WAP link. I hope others have the same success as I did, as the game really IS worth the effort to get it working.
     
Search tags for this page

an sd card with at least 1mb free is required

,
an sd card with at least 1mb free is required asphalt 5
,
asphalt 5 addiltional file 160mb
,

asphalt 5 an sd card with at least 1mb

,
asphalt 5 android installation
,
asphalt 5 new content
,
fix asphalt 5 an sd card with at least 1mb
,
how to fix asphalt 5 you'll need at least 1mb problem
,
how to install asphalt 5 in android
,
how to instsll asphalt 5 in moto g