Are screenshots possible w/o rooting?

Discussion in 'Android General Discussions' started by Stephie Marie, Apr 27, 2011.

  1. Stephie Marie

    Stephie Marie Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Queens, New York
    Ratings:
    +0
    Or no? My phone's not rooted, should it be?

    ~ Sent from my Droid 2 ~
     
  2. shmoo

    shmoo Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    421
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    In order to take screenies without being rooted you have to use the android sdk. I have heard that a couple of the screenshot apps will do it if you're not rooted. I don't know tho been rooted since day one. Just download them off the market and try

    Sent from my Droid using DroidForums
     
  3. Stephie Marie

    Stephie Marie Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Queens, New York
    Ratings:
    +0
    That's the prob, I can't seem to find an app that's for phones that aren't rooted. Thx tho.

    ~ Sent from my Droid 2 ~
     
  4. shmoo

    shmoo Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    421
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Sorry I wasn't very clear. I believe the app is called shoot me?? Its for rooted devices but I've heard of it working on some unrooted devices as well

    Sent from my Droid using DroidForums
     
  5. Stephie Marie

    Stephie Marie Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Queens, New York
    Ratings:
    +0
    Ahhh. Yeah, I saw that one. I'll try it. Thx!


    ~ Sent from my Droid 2 ~
     
  6. shmoo

    shmoo Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    421
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    De nada

    Sent from my Droid using DroidForums
     
  7. cupfulloflol

    cupfulloflol Senior Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    68
    Ratings:
    +23
    Unfortunately in order to take screenshots without rooting, you would need the SDK as mentioned above. Even though I am rooted this is my preferred method. Not quite as simple as the apps in the market, especially if you don't have the SDK setup already. Still doable though.

    Take Android screenshots without root | Android Central
     
  8. Stephie Marie

    Stephie Marie Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Queens, New York
    Ratings:
    +0
    No luck. Screen Shots and Shoot Me both won't work. I'll have to get over it. *Sigh*

    ~ Sent from my Droid 2 ~
     
  9. Stephie Marie

    Stephie Marie Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Queens, New York
    Ratings:
    +0
    Cupfull... I don't even know what sdk is. I'm not technically challenged but I'm also not that advanced. Now it feels like too much work just to capture a screenshot of a dumb text msg or email, etc. Lol.

    ~ Sent from my Droid 2 ~
     
  10. Stephie Marie

    Stephie Marie Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Queens, New York
    Ratings:
    +0
    I just read the link in ur reply. Now after I do all that's listed does my phone need to be linked to my pc each time I wanna take a screen shot? Or is that just initial set up?

    ~ Sent from my Droid 2 ~
     
  11. shmoo

    shmoo Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    421
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    It was worth a shot I guess. Sorry that it didn't work

    Sent from my Droid using DroidForums
     
  12. Natey2

    Natey2 Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    1,312
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5
    Yes, it is possible to take screenshots without being rooted.
    No need for sdk installation.
    Check out MyPhoneExplorer.
    Phone needs to be hooked up to a PC via USB though.
    [​IMG]

    Sent from my unrooted DroidX using DroidForums app
     
    #12 Natey2, Apr 28, 2011
    Last edited: Apr 28, 2011
Search tags for this page
droid 3 global screenshot
,
how can i screenshot on my droid global 2
,
how do i take a screenshot on my droid 2 global
,

how to screen shot with droid globe

,

how to screenshot on a motorola droid 2 without rooting