1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

archos 5

Discussion in 'Off Topic Forum' started by justin82, Feb 18, 2010.

  1. justin82
    Offline

    justin82 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    3,599
    Likes Received:
    156
    Trophy Points:
    0
    not sure where this belongs but we will start in off topic i have an archos 5 internet tablet that i want to tether to my droid. archos will not detect the wifi tether that i have and i can not get the 2 to pair via bluetooth.. any help,suggestions. would be appreciated.. maybe i am missing something?
  2. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    Does your tablet have a wifi card?

    Or maybe you could just use PDAnet.......and just use your USB cable to connect?
  3. JimMariner
    Offline

    JimMariner Rescue Squad

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,545
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SE Florida
    I am also interested in this topic, as I just bought an Archos 7, and I want to do the same thing as the OP.

    Anyone with ideas on how we should do this ?
  4. justin82
    Offline

    justin82 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    3,599
    Likes Received:
    156
    Trophy Points:
    0
    does have wifi card built in on it. not sure how to get pda net installed on it. then how to hook droid to it ? the archos 5 has no external usb ports.. i guessing here do they make an adapter to change charger cord over to usb.. BTW the charging cords are same as droid
  5. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    The Droid's charging cord is a USB cord....not sure if that's what you meant?

    But I couldn't imagine any type of computer not having USB ports?
  6. JimMariner
    Offline

    JimMariner Rescue Squad

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,545
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SE Florida
    I am sure the Droid will have to be set up as an AdHoc network to make it work for the Archos. I want to do mine wirelessly. For when I have no Access Point available.

    The Archos is WiFi B/G Capable.
  7. justin82
    Offline

    justin82 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    3,599
    Likes Received:
    156
    Trophy Points:
    0
    the archos 5 is not a computer no usb port the way you put files on it is just like the droid you mount then put them over so on so fourth.. i can probably get pda net on there but i do not know how to hook it to the droid..

    check out ARCHOS
  8. justin82
    Offline

    justin82 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    3,599
    Likes Received:
    156
    Trophy Points:
    0
    this is my preferance at this point will settle for any form of internet
  9. JimMariner
    Offline

    JimMariner Rescue Squad

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,545
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SE Florida
    The Archos 5/7 are internet Media Tablets.
  10. yamaha83
    Offline

    yamaha83 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i have never actually used my wifi tether before but just tried to do connect with my Archos 605 wifi with no luck... just to try it out i got onto the thether with my laptop and it worked perfect... so im thinking im having the same issue as the OP... has anyone figured how to connect an archos to the droid tether?
  11. armeddroid
    Offline

    armeddroid New Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Traffic Capital
    interested myself
    i am might be getting the Archos 7 or 9..not sure yet.
  12. boarder
    Offline

    boarder New Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    same issue

    I can wirless tether to my laptop but not archos internet tablet. does anyone know how to change settings to adhov that what i think it needs . And im rooted if this helps
Search tags for this page

archos 5 android forum