Apps2sd saphire

Discussion in 'cvpcs' started by yourname1245, Aug 24, 2010.

  1. yourname1245
    Offline

    yourname1245 New Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wat is the script for the apps2sd, I can't find it in scriptybox
    -sal

    Sent from my Droid using Tapatalk
  2. YankInDaSouth
    Offline

    YankInDaSouth Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2,985
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Sharpsburg, GA
    Could be wrong, but I don't think there is one ...
  3. yourname1245
    Offline

    yourname1245 New Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How do I get my apps to the sd card then on saphire?
    -sal


    Sent from my Droid using Tapatalk
  4. YankInDaSouth
    Offline

    YankInDaSouth Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2,985
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Sharpsburg, GA
    Good question ... hopefully someone more experienced than myself can help you. Sorry.
  5. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    No script as far as I'm aware.

    Quote from jfourman, found in another thread on this in 5 seconds:
    (http://www.droidforums.net/forum/cvpcs/56869-anyone-have-apps2sd-running-working.html)

    "If you have a Froyo ROM installed, you can install apps to your SDCard. If you are rooted, try to change this setting as follows (credit to another poster):

    go to a terminal emulator and enter
    su (enter)
    pm setInstallLocation 2 (enter)
    It will do nothing just exit.
    U can now move most apps to sd card under settings.manage apps. Move to sd card!
    May be issues like widget doesn't load. So try it and discuss!
    Must be running froyo, must be rooted, follow command exactly.
    Update*
    After playing with it for a few hours I suggest only changing apps that are standalone such as games.
    Leave the home replacements, active task killers, widgets or anything running in the backround.
    After a reboot it may look like ur apps are gone. Just give them time to load from the sd card.

    Don't move apps with widgets to the SDCard. All apps will now install to the SDCard. You can move them back to the phone in the Application Manager.

    I have over half of my apps running from the SDCard and see no difference in performance. My only issue is that I use ADW Launcher and it takes a little while after a reboot for the apps to show in the drawer. "
  6. reaper keeper
    Offline

    reaper keeper New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Alamogordo NM
    Go to settings/application/manage applications
    then you will have to open each app to see if it can be moved, ther is a button that will say "move to SD" if it can be moved. Yes it's a PITA the frist time.
  7. GeLopez
    Offline

    GeLopez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    684
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dallas TX
    Settings/applications/manage applications
    Select an app
    Move to sdcard

    * apps must be updated to be able to run from sdcard
    ** not all apps will have the sdcard button enabled
  8. GeLopez
    Offline

    GeLopez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    684
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dallas TX
    By the time I was done typing there was 2 more post, you guys are fast
  9. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    Yeah, blazing fast ....
  10. yourname1245
    Offline

    yourname1245 New Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I ran that script and it didn't work that add to sd button is not available to push. Maybe there is another script. My apps are all updated too.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  11. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Just because your apps are up to date doesn't mean you will be able to push them to your sd card. it has to be enabled by the developer, and I am sure some won't ever do it as it only causes problems.

    Why is it even that important though? Do you really have that many apps...?
  12. yourname1245
    Offline

    yourname1245 New Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Got bout 60 apps
    Sent from my Droid using Tapatalk
  13. mjones73
    Offline

    mjones73 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Messages:
    450
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How much free space do you have left? There is no benefit to moving apps to sd other then freeing up install space.

    Settings, SD card & phone storage, Available Space.
  14. YankInDaSouth
    Offline

    YankInDaSouth Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2,985
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Sharpsburg, GA
    What is considered an "acceptable" amount of free space, out of curiosity? I have 31% free but I don't have any issues as far as lagging, freezing, etc.
  15. pdroid
    Offline

    pdroid New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    Once you start to go below 10% I would consider moving stuff to sdcard.
  16. mjones73
    Offline

    mjones73 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Messages:
    450
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That space is used for app storage only, it's not used by the OS when it's operating.
  17. YankInDaSouth
    Offline

    YankInDaSouth Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2,985
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Sharpsburg, GA
    Cool, thanks!
  18. JoelWRX
    Offline

    JoelWRX New Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If the man wants app2sd let him have it. To override the devlopers settings and allow the movement of ANY app to the SD card do this:

    $su
    #set InstallLocation 2
    #reboot

    Now you can move any app to the sd card I would avoid apps you like to have @ start up and have widgets for, as the widgets will not longer be avliable. Good apps to move are things like Google Earth and Adobe Flash Player.

    To change back to having apps install to interal bt default

    $su
    #set InstallLocation 1
    #reboot

    Enjoy your extra free onboard application memory ;)
  19. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    Just remember something... Gaining free RAM (ie going from 60 to 90) will not make it run any quicker, as pointed out by mjones ...

    Free RAM is RAM that is NOT being used hehehe ...
  20. alm0614
    Offline

    alm0614 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    download app 2 sd
Similar Threads
  1. PirateSonny
    Replies:
    1
    Views:
    545
  2. mising
    Replies:
    11
    Views:
    10,347
  3. molo41
    Replies:
    5
    Views:
    3,168
  4. motiond
    Replies:
    5
    Views:
    1,183
  5. GaMeBoY439
    Replies:
    0
    Views:
    571
Loading...