Apps wont update?

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by ryancoleman, Oct 24, 2011.

  1. ryancoleman

    ryancoleman Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Winnsboro, Texas
    Ratings:
    +0
    For days now I've been getting notifications to update my ebay and titanium backup apps, but after the update downloads it says "Couldn't install on USB storage or SD card". Does anybody know what this is all about?
     
  2. turnpike

    turnpike Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    it's a issue with the latest update, having same difficulties myself with the update and wiping my apps off my pages every time i connect to my computer...also having conflicts with the move to SD card program...
     
  3. ryancoleman

    ryancoleman Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Winnsboro, Texas
    Ratings:
    +0
    I don't think that is my issue because I haven't updated in months. My phone actually wont let me update. The update will download, but when the update installs and reboots the phone, it says theupdate could not be installed. I read somewhere that removing bloatware can prevent updates, kinda like a punishment for doing it. I always assumed this is why my phone wouldn't accept the update.
     
  4. ryancoleman

    ryancoleman Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Winnsboro, Texas
    Ratings:
    +0
    Also I'm not having the problems described by turnpike. Ebay and titanium backup seem to be the only apps affected in this way. I do seem to be randomly losing digital connectivity, though I didn't think there was a correlation between the two issues.
     
  5. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Are you running a custom rom? Quite often this issue is a result of a rom developer putting apps in the rom and they end up in System/App and permissions are set to Read Only.
     
  6. ryancoleman

    ryancoleman Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Winnsboro, Texas
    Ratings:
    +0
    No, I'm runningthe stock rom. Im running go launcher ex, but I don't think the launcher has anything to do with it. I've been using this launcher for four months and this issue is recent. Also, my speaker is hardly loud enough to hear anyone anymore, I keep having to use speakerphone so I can understand them. I don't know of any relation between these seemingly separate problems
     
  7. turnpike

    turnpike Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    spoke with 3 different techs at the store and kiosk...new update is scheduled for november due to many different issues
     
  8. silver6054

    silver6054 Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Let's see! Verizon techs are way down the chain here. Motorola has to fix the issues, Verizon has to test and approve the release, so the chance of the techs really knowing it will be in November sounds small, especially as Matt refused to commit to anything just yesterday.
     
  9. 305rev305

    305rev305 Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    329
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Miami,FL
    Ratings:
    +2
    There's only one way to fix this. You have to plug your phone to a computer. Open what you have in your sd card, open the file called Android Secure, there's a file that has a strange name that is forgot but I do know it has SM1 somewhere in the name.... You need to delete this file. It's a corrupted... Once you delete it you'll be able to update your apps. You have to plug the phone though cause you won't see it with any apps like Astro....
     
  10. ryancoleman

    ryancoleman Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Winnsboro, Texas
    Ratings:
    +0
    Thanks, I'll try that.
     
  11. 305rev305

    305rev305 Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    329
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Miami,FL
    Ratings:
    +2
    We're you able to fix the problem?
     
  12. PainProphet

    PainProphet Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Worked for me, thanks! :)
     
  13. ryancoleman

    ryancoleman Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Winnsboro, Texas
    Ratings:
    +0
    I haven't had time to yet. Im going to today. Does anybody know what the full file name is?
     
  14. ryancoleman

    ryancoleman Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Winnsboro, Texas
    Ratings:
    +0
    Is it smdl2tmp.asec?
     
  15. ryancoleman

    ryancoleman Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Winnsboro, Texas
    Ratings:
    +0
    I couldnt find a file with SM1 in it.
     
Search tags for this page

android wont update apps

,
droid x2 my apps wont update
,
my android phone wont update apps
,
my android wont let me update apps
,

my phone wont update apps

,

phone wont update apps

,
smdl2tmp
,
smdl2tmp.asec
,
why wont my android apps update
,

why wont my phone let me update apps