1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Apps not starting up?

Discussion in 'cvpcs' started by djhuang, Sep 28, 2010.

  1. djhuang
    Offline

    djhuang New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arcadia, CA
    *FIXED*

    Hey guys,

    I've had Sapphire 1.1.1 (tank's compilation) installed for a couple weeks now and I completely love it. However, in the last few days, I realized that a select few apps would not even start up anymore even though they were working before.

    For example, if I try to start up Slingplayer or Angry Birds, it goes black and pauses for a couple seconds as if it it's going to open and start the app, then it just returns back to the home screen. I've tried searching for solutions to this problem but I can't seem to figure it out. It almost feels as if my phone doesn't have enough memory to open the applications or something so it just closes the app before it can open (it's just an assumption, not saying that this is actually the case).

    I've already tried uninstalling and re-installing these apps several times and it hasn't changed a thing. The problem still remains. This is a pretty frustrating thing since I paid $30 for slingplayer and I really want it to work...plus I really like how Sapphire runs and I dont want to mess around with installing other ROMs right now

    Anybody run into this problem or have a solution? I'm not sure if the problem is related to Sapphire or not, but so far I've only had this problem while on Sapphire so I figured it wouldn't hurt to ask.

    EDIT: Nevermind, I figured it out! I removed "ro.kernel.android.checkjni=1" from the /system/build.prop , rebooted and it was working again!
    Last edited: Sep 28, 2010
  2. wingdo
    Offline

    wingdo New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    Yup, that would indeed do it.
Search tags for this page
android app not starting
,
android apps not starting
,
app not starting android
,
applications not opening quickly in android
,
apps not launching on android
,
apps not opening on android
,
apps not opening on android phone
,
apps not starting with android
,
how to fix app not start on android
,
motorola droid not opening apps
,
o.kernel.android.checkjni
,
problem starting app on android
,

ro.kernel.android.checkjni

,
solution for android app not start
,
what makes android apps not start