app for turnning sound low by time.

Discussion in 'Android Applications Discussions' started by CYBER DROIID, Jun 25, 2010.

  1. CYBER DROIID

    CYBER DROIID Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Taylors SC
    Ratings:
    +0
    My wife is getting pissed cuz my droid goes.droiiiiiiiiiid late at night and is waking up our 2 month old. So what i want to do is get an app that turns the sound low automaticly between 11;00 pm and 6:30am say. Any ideas? Thanks guys.
     
  2. kodiak799

    kodiak799 Gold Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    5,856
    Likes Received:
    701
    Trophy Points:
    258
    Ratings:
    +859
    Easy to do with locale. There are a few free options out there that will do this as well (screeble, possibly?)
     
  3. sj24

    sj24 New Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I've been using Shh! Auto-silencer lite, it's free and does the job, i have it set to go into silence mode @ 11pm and regular volume @ 7am. I think there you can have up to 3 settings with the free version.
     
  4. LifeIsABeach

    LifeIsABeach Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    screebl doesn't do that. It is used to keep the screen on while you are using the phone. Setting Profiles should do what you want.
     
  5. shakes268

    shakes268 New Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Try Timeriffic

    It has a lot of options and works very well. Its also free. Locale is overpriced and charges an addition $0.99 for every plugin.
     
  6. tcrews

    tcrews Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    53
    Location:
    Lexington, SC
    Ratings:
    +22
    Timeriffic will do exactly what you want. Set time based profiles for volume levels for ringer, notifications (txt/email) as well as other things (vibrate, wi-fi, bluetooth, etc..).

    Free, works perfectly.
     
  7. Wheeler

    Wheeler Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mount Juliet, Tn
    Ratings:
    +0
  8. issues636

    issues636 Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    263
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Palm Coast, Floridaaa
    Ratings:
    +0
    i personally use Locale, does the job, but now that i look back at it i regret spending $10 on it. i went with Locale because it's supposed to set it by time AND/OR location, but the location part of it's been busted ever since i started using it. i've heard Timeriffic does a really good job at this and is free.
     
  9. kodiak799

    kodiak799 Gold Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    5,856
    Likes Received:
    701
    Trophy Points:
    258
    Ratings:
    +859

    Same feeling, here. Although the location works for me, but it has a tendency to temporarily lose that and default to another profile. And whether it's using wifi SSID or just location with GPS, both of those are Droid polling features and occasionally poll incorrectly, which returns a null/incorrect value for location in Locale. It's supposed to work better if you expand location radius to 2000 meters, but that doesn't really fly with setting it to turn on wifi and dim brightness to min when I'm in my apartment.

    Don't know why they have been unable to fix it. It's the one issue stopping Locale from being perfectly awesome. Then again, not sure really what they can do if the Droid is changing the value for SSID or location - would be no way to know if the switched value is faulty or not.
     
  10. issues636

    issues636 Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    263
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Palm Coast, Floridaaa
    Ratings:
    +0
    idk my location problem is extremely weird. when i first purchased Locale, it worked, can't say perfect but it at least worked. an update came out, i downloaded it, and it never worked again. but it's not like it doesnt work like it doesn't check for it, or anything like that. it's when i go to search for a location to set a situation, the application tells me i'm on some random street in another state. no matter how many times i delete/make the situation, or how many times i uninstall and reinstall the app. and it's not like it's always a random street. it's always the SAME random street. 2 or 3 updates came out since then over a few month period that i thought might have fixed it, so i tried again with each of those updates, and still nothing. still the same random street. a few more updates have came out since then, but i just kinda gave up on trying to set by location now. i just stick to time. the main reason i wanted to set by location, was so i can turn WiFi on when i reach my house, and off when i leave, but i've come to realize that i still have a very good battery life leaving WiFi on AT ALL TIMES, so it's not really a big deal.

    it just kinda bugs me cause the reason i bought it was for location. if i was JUST gonna use it for time, i woulda went to Timeriffic or Profile Settings or whatever it's called.
     
  11. kodiak799

    kodiak799 Gold Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    5,856
    Likes Received:
    701
    Trophy Points:
    258
    Ratings:
    +859
    Hmmm....I just started using this again. I notice my SSID functions terrible, probably because I'm having wifi issues. Train wifi doesn't seem to do anything., but perhaps if you add the train wifi to your location setting it may help.

    Your issue with location is weird. Sounds like a gps/maps issue and not a Locale issue. But maybe if you have a poor gps/3G signal in your house it has trouble locating you., though wifi should help that.

    I'm noticing wifi is using 5% of my battery, or about an hour with it and the display on all day. In the past, I've used a "idle" locale setting that turns off wifi when my phone is sitting on a table (horizontal orientation). Takes a few seconds to turn on when I pick it up, but by the time you launch a browser or whatever it's usually ok. An extra 45 minutes or so of battery is still significant.
     
  12. issues636

    issues636 Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    263
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Palm Coast, Floridaaa
    Ratings:
    +0
    I've actually tried "Train WiFi" already and it did absolutely nothing for my problem. =/ Like I said, it worked at first, and then I updated and it didn't, BUT I had also JUST moved into a new house, so it could just be a major coincidence that I updated the app at the same time that I moved, and maybe it is my house receiving a poor signal. But I have used "Maps" before while in my house, and it picks up my location just fine. Maybe I'll try what you mentioned, the "Idle" setting, if I can't get location to work. At least that'll conserve a little bit of battery like you said.
     
Search tags for this page

s4 location based sound profiles