apex install

Discussion in 'Droid X Roms' started by KevTN, Dec 28, 2010.

  1. KevTN

    KevTN Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Hixson, TN
    Ratings:
    +0
    ok...did a TiBU, and nandroid bu. downloaded 1.3.1 and rom manger...I also use Astro, also have metamorph and terminal emulator...

    So all I will need to is boot up bootstrapper and wipe the cache and files...then run apex1.3.1.zip can I run it from the download folder? I am having a brainfart on how to create a folder or where I need to put the .zip

    Any other advice or peace of mind someone can give before I do this...LOL

    Thanks,
    Kevin
     
  2. Slow88lx

    Slow88lx Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    The zip can be anywhere on your SD card. Use Droid X Bootstrapper to boot into recovery. From there format data and cache. Hit the back button to get back to the main menu. Once in the main menu select install zip from sd card. Then navigate to the folder where you put the Zip and select it to install. Voila! Wait a little bit and enjoy Apex goodness.

    You do NOT need astro, rom manager, metamorph or terminal emulator to complete the install. You only need the .zip file and Droid X Bootstrapper.

    P.s. in Droid X Bootstrapper you just select "Bootstrap recovery" first, wait for the "success" notification then select "reboot recovery".
     
  3. Toochief

    Toochief Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Slow, how do I return back to stock?
     
  4. Slow88lx

    Slow88lx Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    What rom are you running? hopefully you have a backup made before you flashed the rom...
     
  5. Toochief

    Toochief Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I used bootstrapper. I'm on latest Apex rom. I made the leap on Saturday night.
     
  6. Slow88lx

    Slow88lx Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    If you made a backup of your phone running the latest update you can just restore that.
     
  7. Toochief

    Toochief Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Where do I find the backup?
     
  8. Toochief

    Toochief Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I've searched my SD card and dont see anything that says backup so if I did not back up, how do I go back to stock and start over?
     
  9. Slow88lx

    Slow88lx Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You would have had to make one in the first place. You'll need to get real educated real fast if you didn't make one.
     
  10. Toochief

    Toochief Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Do you know the name of the backup so I can do a search for it?
     
  11. Toochief

    Toochief Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    OK, I found a folder called clockworkmod and in it is a folder called backup. In the backup folder are two folders with identical dates (same as when I rooted and flashed the rom). Inside of the latest folder, I have three files
    .android_secure
    cache
    data
    nandroid
    system


    Is this the backup? If so, what is the procedure from here?
     
  12. crypto

    crypto Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    you need to boot your phone into recovery. Open up the bootstrap recovery app and reboot into recovery from there.
    Once the phone is booted into recovery, go down and restore backup and then select whichever one is the one you made before installing the ROM

    If you didn't make a backup before installing a ROM or have no idea what I'm talking about then you shouldn't be installing ROMs on your phone and need to do a lot of reading
     
  13. Toochief

    Toochief Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thanks for your help.
     
Similar Threads
  1. jeff.essy
    Replies:
    1
    Views:
    810
  2. wb1960
    Replies:
    6
    Views:
    1,062
  3. mattyma
    Replies:
    1
    Views:
    617
  4. brad92
    Replies:
    20
    Views:
    2,386
  5. pvthellsing
    Replies:
    0
    Views:
    1,329
Loading...