Anyone working on rooting Droid Incredible 2?

Discussion in 'Droid Incredible 2 Hacks' started by meltdown, May 1, 2011.

  1. meltdown
    Offline

    meltdown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wisconsin
    Just wondering if anyone has succeeded in rooting this awesome new phone. The Thunderbolt took very little time and the devices are fairly similar.
    I came from the original Droid so I really miss the power I had over MY device. Plus I would really like to get rid of the all the bloatware.

    Thanks :blackdroid:
  2. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Does a bear make a mess in the woods? Of course someone is working on it. It probably won't be long.
  3. meltdown
    Offline

    meltdown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wisconsin
  4. CsonkaBear
    Offline

    CsonkaBear New Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SW OH.
    The phone is marvellous out of the box. Why the rush to root it?
  5. dch921
    Offline

    dch921 New Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Iowa
    Why not

    Sent from my Xoom using DroidForums
  6. meltdown
    Offline

    meltdown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wisconsin
    I just want my notification bar background transparent again!
    Gingerbread wouldnt hurt either.

    Sent from my ADR6350 using DroidForums App
  7. mikecolorama
    Offline

    mikecolorama New Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Valinda, CA
    For me it would be to remove the bloat ware.

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
    Last edited: May 2, 2011
  8. talimore
    Offline

    talimore New Member

    Joined:
    May 2, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Herring rid of bloatware would be great. This phone is excellentbut has way to much bloat on it. Root it someone!!! Would also be nice to control CPU for battery purposes.

    Sent from my Incredible 2 using DroidForums
  9. CsonkaBear
    Offline

    CsonkaBear New Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SW OH.
    For some reason I think your Inc2 spellchecked "getting" into "herring", lol.

    Happened to me yesterday. :)
  10. dboss007
    Offline

    dboss007 New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pittsburgh, PA
    WAY too much bloatware on this AWESOME phone! The quicker we can get root to delete it, the better!! I'm about to try the temproot...
  11. meltdown
    Offline

    meltdown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wisconsin
    I used Bloat Freezer (Donate version of Titanium Backup would work too) and the Incredible S temproot method to freeze all the bloatware. My app drawer is alot lighter now. They stay frozen even after reboots. Just defrost them and they are back. dancedroid
    Last edited: May 2, 2011
  12. dboss007
    Offline

    dboss007 New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pittsburgh, PA
    OK, this is such a noob question but I'm new to HTC devices and I'd rather do it right the first time...

    To run ADB on the device, do I just have to enable debug mode or do I need to install drivers as well? I'm running on Windows XP... Coming over from having a D1 that was stock seems night and day almost!

    Thanks in advance!

    Sent from my ADR6350 using Tapatalk
  13. meltdown
    Offline

    meltdown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wisconsin
    I had the same problem at first. I picked HTC sync on the phone.. debugging enabled.. usb drivers installed (came with HTC Sync software)...
  14. dboss007
    Offline

    dboss007 New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pittsburgh, PA
    Thanks! I saw that option but was afraid it would install something that would be impossible to get rid of!

    I'll be trying the temp root again tomorrow, hopefully first thing in the morning. Thanks again!

    Sent from my ADR6350 using Tapatalk
  15. mikecolorama
    Offline

    mikecolorama New Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Valinda, CA
    can you give me more detailed instructions on how you did this. thanks.
  16. meltdown
    Offline

    meltdown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wisconsin
    Ok..here we go

    First goto HTC.com and pick the incredible S, goto downloads and download the HTC sync software and install it. (Im not sure if this step was needed or not)

    Second, On your phone, hit Menu > Settings > Applications > Development > check "USB Debugging" then hit the home button

    Third, Plug your USB cable into your computer and when the phone asks what you want to do, pick "HTC Sync" (If it doesnt ask you, goto settings > Connect to PC > check "Always ask..", unplug and replug)

    Finally run cmd.exe from your PC, navigate to whereever adb.exe is located (C:\adb, ect.) check for your device by typing in:

    adb devices

    It should show your phone. Then you are ready to follow the temproot steps on XDA's site.

    Hope that helps
  17. dboss007
    Offline

    dboss007 New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pittsburgh, PA
    I don't think the HTC Sync download would be necessary, however as a part of that download are the HTC drivers which allow your computer to recognize your phone, so from that standpoint it is necessary. I hope that makes sense! I'm not sure if you can uninstall JUST the HTC Sync program afterwards without uninstalling the drivers as well...
  18. droidess
    Offline

    droidess New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    The bloatware is extremely annoying.

    Can someone do a simple 1,2,3 step process for getting rid of it?
    Keep in mind that I'm still a "Junior Droid" and not in any way a digital native, hardly even an immigrant, more like a stowaway. Not even sure whether "jail break" "root" and "unlock" all mean the same thing or not.

    Thanks!
    Last edited: May 4, 2011
  19. tats_06
    Offline

    tats_06 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    http://www.mydroidworld.com
    I am trying to decide between Inc 2 and thunderbolt... Leaning towards Inc 2 cause it's smaller and better battery life. I think till root is available, I would probably use like Launcher Pro and hide the bloat app. Thats a very temp solution. I hope more devs join the boat or Inc 2 would e really similar to original and easy ports would be a go. Positive thinkin here....
  20. meltdown
    Offline

    meltdown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wisconsin
    Bloat?? I know its still there, but at least I don't have to look at it anymore... ?;^}
Search tags for this page

adr6350 adb drivers

,
download framaroot for htcadr6350
,
drivers htc adr6350
,
droid incredible 2 work with net ten
,
how to configure my htc adr6350 to stowaway
,
htc adr6350 framaroot version
,
rooting incredible 2 device safe
,
which framaroot will work on htc 6350 incredible 2