Anyone else having 3g problems???

Discussion in 'Blackdroid' started by mmaniaci, Apr 2, 2010.

  1. mmaniaci

    mmaniaci Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I have been running UD 9 for a few days and it had been working great. Starting this morning, I was getting 3G or 1X. I updated the baseband this morning and everything was good. Now my data connectivity is gone.
    My buddy with a droid running UD 9 also is experiencing no data connection. He did NOT update his baseband.

    My girlfriend that I live with has a droid running 2.1.1 from a manually applied Verizon OTA update. Her connection is fine.

    Any other UD9 people having these problems? ANy suggestions? IF it matters, I am in upstate NY.


    TIA
     
  2. johnlgalt

    johnlgalt Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    3rd rock
    Ratings:
    +0
    I just tested mine and my 3G also seems offish - never really noticed as I normally am on WiFi. I am in the IRC channel I'll see about getting some answers
     
  3. svtfiveoh

    svtfiveoh New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    my 3g has been way off since the update.. I think I may go back to stock ...
     
  4. johnlgalt

    johnlgalt Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    3rd rock
    Ratings:
    +0
    BD said he is looking into it.
     
  5. topaz330

    topaz330 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    funny this thread came out, i was about to start one asking the same exact thing...
     
  6. y0manda

    y0manda Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    335
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    24hrs on v9 my 3g is fine so far
     
  7. stedrocklp

    stedrocklp Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Portland, Me
    Ratings:
    +0
    I also seem to have no problem with 3g and V9. Have you guys used the update.zip to flash the new baseband? Not sure if that would help or hurt as there have been mixed reactions to it but it might be worth a shot.
     
  8. Slingky

    Slingky New Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    im having problems as well
     
  9. Sedako

    Sedako New Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    My 3g has been wonky since updating to V9 as well. Got a dropped call last night in an area that never gives me an issue.
     
  10. jice

    jice New Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    D.C.
    Ratings:
    +0
    When I use wifi the 3g goes away, but then when I cut off the wifi, 3g comes back.
     
  11. Banyon

    Banyon New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Not sure it it helps, I was having this same issue on stock with certain application combinations. 3G would just drop, or be weird. I've found that if 3G isn't working right, I can just toggle airplane mode on, then back off, and it will normally become fully functional again. Kind of like a quick reboot of the radio or something.


    Mine has done that before on stock 2.0.1 I think it has something to do with the phone thinking the wifi signal is more stable at that moment. I mean, pretty sure that is what it is supposed to do, but mine used to connect randomly.
     
  12. MrSmith317

    MrSmith317 Moderator
    Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    I've been running UD v9 since day one and haven't seen any odd 3G issues. It seems to be more sensitive than before but it hasn't interrupted me at all.

    And for the people wondering about 3g vs wifi...wifi trumps 3G. If you have a wifi connection then your phone will NOT use 3G which is why the 3G icon disappears when you connect. Typically wifi is faster so why use the slower connection?
     
Search tags for this page

verizon 3g troubleshooting