Any way to underclock yet?

Discussion in 'Galaxy Nexus Development' started by hxdrummerxc, Dec 16, 2011.

  1. hxdrummerxc
    Offline

    hxdrummerxc Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    One thing that i loved on my OG droid was the ability to underclock with setcpu all the way down to 250mhz when i wasnt using the phone.

    I had it set to autmaticall underclock when the phone was locked or asleep.
    It saved battery life like crazy...... it would last me almost 2 days with moderate use.


    Im loving my GNex. But if there is one thing i want..... its more battery life..... and an underclock would help immensly.

    Is there any way to underclock it yet? Unlocked and rooted.
  2. alucard9114
    Offline

    alucard9114 Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    645
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San diego Cali baby
    Ratings:
    +2
    Im using setcpu 2.0.1 down to 350mhz not seeing any lag so not sure if its working could be the 1gb of ram.:icon_ lala:
    Last edited: Dec 16, 2011
  3. BL4Z3D247
    Offline

    BL4Z3D247 Senior Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +25
    I believe devs are still hard at work on that matter. I think you can underclock it to 1ghz for a minimum anything below that the phone goes crazy.
  4. BL4Z3D247
    Offline

    BL4Z3D247 Senior Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +25
    Are you using a custom ROM?
  5. alucard9114
    Offline

    alucard9114 Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    645
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San diego Cali baby
    Ratings:
    +2
    yea it worked just got a quadrant of 700
  6. alucard9114
    Offline

    alucard9114 Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    645
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San diego Cali baby
    Ratings:
    +2
    Yes im rooted and using android revolution.
  7. alucard9114
    Offline

    alucard9114 Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    645
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San diego Cali baby
    Ratings:
    +2
    This rom is amazing it fixed all the graphics problems even the degradation break up on the spinning planet test in quadrant.
  8. BL4Z3D247
    Offline

    BL4Z3D247 Senior Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +25
    I'm about to check it out. I knew stock ROM wouldn't last that long for me. Lol. :D
  9. hxdrummerxc
    Offline

    hxdrummerxc Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Just installed the Android Revolution HD rom (amazing by the way)

    I can also confirm that under clocking now works. Quadrant score was much lower when under clocked to 700mhz (put my device under the Droid x2)
    Then I put it back to stock clock speeds, and It blew everything out of the water :biggrin::biggrin::hail:
  10. suliman
    Offline

    suliman Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    is there overclocking on that rom too? i remember reading something that said underclock works on factory speed but when maximum is increased the min becomes 1000
  11. BL4Z3D247
    Offline

    BL4Z3D247 Senior Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +25
Search tags for this page

lowest underclock with galaxy s3

,

samsung s4 underclock to 1ghz