Any way to make a ringtone?

Discussion in 'Motorola Droid X' started by JRatt, Nov 10, 2010.

  1. JRatt

    JRatt New Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I noticed that the Droid X lacks a built in recording app. On my old phones I use to record something with it and then set it as a ringtone.
    Is there any way to do that with the Droid X?
     
  2. elcompaLalo

    elcompaLalo Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SinCity
    Ratings:
    +0
    Download Ringdroid app from the market and cut your own.

    Sent from Droid2
     
  3. boostedhonda

    boostedhonda Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    740
    Ratings:
    +0
    x2 ringdroid is great.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  4. JRatt

    JRatt New Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thank You. I'll try it out
     
  5. Yohan

    Yohan New Member

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Just made a ringtone using Ringdroid.... awesome app!
     
  6. Drewcifer

    Drewcifer New Member

    Joined:
    Nov 25, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    LOL I have been searching the PC for a PC app for hours. Looking for freeware and decided I would see what everyone uses here. Still not used to having a smartphone and even considered looking for an Android app. I just got my first smartphone 4 hours ago so I am a little behind....forgive me. Thanks though. Going to get Ringdroid right now.
     
  7. DF Smod

    DF Smod Silver Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,454
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +93
    +100 for RingDroid - and it's Free :D
     
  8. tcrisera

    tcrisera New Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok, I went through whole routine on my PC of how I did this before DROID. Used Audacity to clip mp3 section, set kbps, etc. Then emailed to my phone# with file attached (renamed to .mid) Plays great in text messaging but could not figure out how to save to phone. The emailed mp3 to gmail as attachment, again couldn't save. Finally connected w/ USB and copied file to DROID. I was then able to open file in music player and use menu to specify use as ring tone. That worked but began with voice saying "Verizon Wireless", which repeated about every 5 to 10 seconds.

    Came here and read about ringdroid, so I pointed at mp3 and save whole clip as new ringtone and set as default. Sounds great also, but still has that voice. Is there a way to disable that?

    Thx
     
  9. hookbill

    hookbill Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +8
    When do you hear this opening of Verizon Wireless? Is it when you get a call, a message, all of the above? It kind of sounds to me like you're roaming. $$$$$$$ :eek:
     
  10. elcompaLalo

    elcompaLalo Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SinCity
    Ratings:
    +0
    You must have dropped the mp3 file in a VZW preloaded notifications folder somewhere. Just erase the whole thing and start from scratch. Get your mp3s on the phone, cut the ringtone with Ringdroid and let the app drop it in the right folder.

    Directly from a D2
     
  11. tcrisera

    tcrisera New Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Sorry, nothing to do with ring tone, I still hear that message w/ pre-loaded tone. Maybe I am roaming, I did do *228 option 2. Probably need to call VZ.
    Thx
     
  12. elcompaLalo

    elcompaLalo Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SinCity
    Ratings:
    +0
    Ok, kinda confused since this thread did start about "ringtones".

    Good luck.

    Directly from a D2
     
Search tags for this page
how can you record ring tones on droid phones
,
how to make recording into ringtone on s3
,
how to record a ringtone on droid
,
how to record ringtone droid
,

how to record your own ringtone on droid razr

,
htc droid dna record your own ringtone
,
record my own ringtone droid
,
record my own ringtone on droid
,
record reingtone with droid pro
,
record your oun ringtone adroid dna