1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Any decent mame emulators for android other than jarcade and android arcade?

Discussion in 'Android Games' started by vex321, Jul 28, 2010.

  1. vex321
    Offline

    vex321 New Member

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is there an alternative to these two emulators?
    They are both pretty much garbage, I was wondering if there is anything mame emulator upto the quality level of snesoid and such..
  2. Lars1
    Offline

    Lars1 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SL,UT
    What is wrong with Jarcade? It works great on my DROID (though it is a large program).
  3. Hotwire
    Offline

    Hotwire New Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Any update on this? I have a ton of roms that I'd love to play.. Tried TigerMame but had to pull the battery..
  4. kevenz
    Offline

    kevenz New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have Jarcade, Cps2hd, Android Arcade and TigerArcade on my Droid.

    Android Arcade = completely worthless, don't bother.

    Cps2hd = only support cps2 games but play them perfectly.

    Jarcade = great for cps1 games and neogeo, support most of them from the 90s era...... main problem is you need mame 0.34 set wich is very hard to find, support also more oldschool games like Pacman, Dig Dug, etc.

    TigerArcade = it sucked at first but with the new version 1.2, wow! this is the best arcade emulator so far.... it runs all cps2 games perfectly... all cps1 games (with sound problem), all neogeo games perfectly, all Cave games from the 90s but with sound problems, and most Toaplan games also work. Plus its FREE unlike all the 3 other arcade emu.
  5. Hotwire
    Offline

    Hotwire New Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Kevenz, thank you for the information, I greatly appreciate it. How do you seperate what roms are what? I've accumulated a bunch over the years, have 3300 zip files in my rom folder for MAME32, but couldn't tell you what was what..

    I've heard you have to have a spare sd card full of roms and nothing else to run one of the emulators...

    I loaded tigerarcade, some roms run but others don't. Have a huge variety of street fighter games to play...
  6. kevenz
    Offline

    kevenz New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    in tigerarcade, press help...... theres a list of compatibles games, not all mame games works.

    only Capcom Play System 1, Capcom Play System 2, Neo Geo, Cave, Toaplan.....
  7. ClausG76
    Offline

    ClausG76 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DK
    I don't think that tigerarcade is a mame port. It's closer to Finalburn. It's using the mameroms from systems mentioned in the above post. I use this along with Jarcade and CPS2HD. I use Jarcade for the old games other than NeoGeo. And Tigerarcade for NeoGeo and Cadilacs and Dinosaurs. The rest of the Cps 1 games i use Jarcade. The emulators runs great on Cortex a8 phones, when you have them setup proberly. Especially on Milestone/Droid with hardware keyboard
  8. ClausG76
    Offline

    ClausG76 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DK
    Hotwire

    Jarcade: there is a link on his website, directing to GP2x roms (MAME 0.34). Most of them should work

    Tigerarcade: Just go for the lates mame versions of the supported roms

    CPS2HD: Can't see it in the market anymore. But it's great for CPS2 game. But you could check if Tigerarcade is ok first.

    If you have problems with Tigerarcade shutting down when scanning for roms. You could move all other things on your sd to a pc. And then move it back, when you have Tigerarcade running. That worked for me
  9. kevenz
    Offline

    kevenz New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    you can download & buy CPS2HD from Android CPS2 Emulator

    but to be honest it's quite useless now....... since all cps2 games work pretty much perfectly with TigerArcade.
  10. ClausG76
    Offline

    ClausG76 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DK
    I just noticed it was back. Since i was prompted with an update.
    I also wrote in the earlier post, that it's worth testing CPS2 with Tiger arcade first.
  11. Droid Roids
    Offline

    Droid Roids New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Jersey
    Just download Tiger Arcade and it's pretty sweet. What are you guys using as a controller? Can you control TA with the Wii Remote program used on the nes/snew emus?
  12. Droid Roids
    Offline

    Droid Roids New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Jersey
    OK I've already done some playing and have been using the Wiimote program with the TIger Arcade. Only problem I'm runnig into is that I can't seem to configure the remote to allow me to move right:up, right:down, etc atr the same time...only can do left, right, up, and down which makes it impossible to play games like Marvel vs Capcom. Has anyone found a way around this or is there just a better program/controller that I should use altogether to fix this?
  13. kevenz
    Offline

    kevenz New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm playing using the physical keyboard..... it's pretty unplayable with the touchscreen imo.

    Cave shoot em ups are so awesome! glad I can play lots of em on my phone for free.
    Last edited: Oct 31, 2010
  14. ClausG76
    Offline

    ClausG76 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DK
    What configurations do you use. I normaly ude the d pad and the "Q, W, A, S, Z and left shift" as the buttons. It works great in most games, but it's not always easy doing diagonals with the d pad.
  15. kevenz
    Offline

    kevenz New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    W = up, S = left, D = right, Z = down......... plus the diagonal are q,e,x,left shift.

    button 1 = . button 2 = right shift. space = insert coins , left alt = start.

    I only play 2d shoot em ups so this works pretty well.... fighting game maybe require something else.

    Dodonpachi and Amored Police Batrider are must play! :)
  16. shaolin95
    Offline

    shaolin95 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello fellow emulator lovers!

    I have CP2SHD and Jarcade...love them both although I find CP2S harder to control.

    You cannot beat playing Outrun on a phone lol
    I tried Tiger Arcade without any sucess..wouldn't load games.
    Will give it another shot.

    I am running Captivate here (Galaxy S)

    Regards
  17. ClausG76
    Offline

    ClausG76 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DK
    Shaolin
    I had problems with tiger arcade also. It turned out to be a problem with some files on my sd. I temporaroly removed all files from my sd. Then added some roms in a folder to he card, installed the program, set it up and ran some games. After that, i just put all your file back to the sd card. It will run after that. You could try with some Neo geo roms from mame and remeber the bios
  18. shaolin95
    Offline

    shaolin95 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks I will give that a try then!
Search tags for this page
android arcade emulator
,

arcade emulator android

,
arcade games emulator android
,
best arcade emulator android
,
best mame emu android
,

best mame emulator for android

,
best mame emulator for galaxy s4
,

jarcade

,

jarcade android

,
jarcade emulator
,
jarcade roms
,
mame emulator android
,

mame emulator for android

,
mame on s4
,
what is the best mame emulator for android