Angry Birds Back Up

Discussion in 'Android Games' started by Superman, Nov 7, 2010.

  1. Superman

    Superman Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Twin Cities
    Ratings:
    +1
    Is there a way for me to back up my Angry Birds install so that if I do a wipe or whatever, I don't have to start from the begining.

    Anyone know what I'm asking?
     
  2. spaz33g

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
    Well if you're rooted you can use titanium backup to save all that stuff.
     
  3. Droid DOES!!

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +35
    I don't believe that will save his place in the game (even though it will say "restore app + data"). That's what you're trying to do right?



    Sent from my Droid using DroidForums app (free in market)
     
  4. spaz33g

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
    I think it saved my levels after my last data reset. Can't be too sure though.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  5. Droid DOES!!

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +35
    It may. I know it doesn't with Homerun Battle though. Open, if that's what you're trying to do, look up the thread on backing up Homerun Battle 3D...should work the same way with Angry Birds.



    Sent from my Droid using DroidForums app (free in market)
     
  6. spaz33g

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
    I just deleted it re downloaded it, no progress. Restored the data through titanium and all my levels were back. So its an option.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  7. Droid DOES!!

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +35
    Oh ok! Sweet!! That was one of MY concerns as well with flashing another ROM so I appreciate you finding that out Spaz!!! :dancedroid:



    Sent from my Droid using DroidForums app (free in market)
     
  8. spaz33g

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
    No worries. After doing a batch restore if you notice your progress didn't come back try restoring it again individually. That happened to me the first time I did a factory data reset.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  9. Droid DOES!!

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +35
    Good to know! I hated starting all over again!



    Sent from my Droid using DroidForums app (free in market)
     
  10. Superman

    Superman Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Twin Cities
    Ratings:
    +1
    Awesome. I'm going to give that a shot as well. I've done a crap load of rooting and flashing with my D1 over the year, but I've never had a reason to download Titanium before now. Hope I can figure out how to use it right to make this work!

    Thanks!
     
  11. Superman

    Superman Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Twin Cities
    Ratings:
    +1
    Wait - anyone know if this root method clears and wipes the data on the phone? If so, how can I root so I can install and back up with Titanium? You know, since I'm still "un"rooted.

    Thanks!
     
  12. Superman

    Superman Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Twin Cities
    Ratings:
    +1
    Okay - so how do I restore my backed up app? lol
     
  13. spaz33g

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
    Go in to titanium backup and find angry birds and then select restore. It will bring up a screen that will ask restore app restore data or restore both, just restore both.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  14. Superman

    Superman Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Twin Cities
    Ratings:
    +1
    Woohoo!! It worked!!
     
  15. spaz33g

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    orange county, ca
    Ratings:
    +0
    There you go. Now just remember to back it up again before you do any wiping or when you restore it it will be as it is right now, so you'll lose any progress you make after now if you don't keep the backup up to date, if that makes sense.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
Search tags for this page
angry backup galaxy s4
,
angry birds backup does not work
,
angrybirdsbackup
,

backing up angry birds

,
backup angry birds on droid 4 phone
,
does titanium backup work for angry birds
,
titanium backup for angry birds