1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Alternating Between WiFi and 3G Yielded No More 3G Connection

Discussion in 'Android Tech Support' started by mmcompute, Dec 24, 2009.

  1. mmcompute
    Offline

    mmcompute New Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a strong 3G signal in my area and was using it on the Droid. I decided to try to connect to my home network which I did with no problem. The Droid was on my WiFi network for about 15 hours. I decided to reconnect to 3G so I went into "Settings" and turned off "WiFi" which used to make the Droid automatically reconnect to the 3G network but now it does not. I can not reconnect to the 3G network after being on WiFi. What can I do?

    Thanks.
  2. tbever
    Offline

    tbever New Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had this problem when I first got my droid but it resolved. I would put the droid into airplane mode (longpress the button on the top right hand corner and select airplane mode) and then take it out of airplane mode and it seemed to reset the 3G.

    Like I said it worked itself out and no longer has that problem.
  3. 640k
    Offline

    640k New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,123
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i've had this problem too. mine seems to have been working better lately, but i usually just did a reboot to fix the issue.
  4. JayMonster
    Offline

    JayMonster New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    You can reboot the phone... that will bring your 3G back. I had this happen once or twice after using the Wi-fi for an extended period. Not every time. Annoying, but hardly a show stopper.
  5. mmcompute
    Offline

    mmcompute New Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I rebooted and took my battery out but the 3g service has not returned. More specifically, when I tried to launch the broawser, a message appeared telling me that no data connection was available. Thoughts?
  6. 640k
    Offline

    640k New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,123
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    do you have a 1x or 3g icon present? do you have towers poputated next to the battery icon?

    try doing a *228 - 1 and then a *228 - 2.
  7. JayMonster
    Offline

    JayMonster New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    What is your display showing next to your bars? 3G? 1x? Nothing?

    Edit: Either I got to start typing faster, or just leave the answering of questions to 640K today and let him handle it. :icon_ rofl:
  8. mmcompute
    Offline

    mmcompute New Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Score! I was having my numbers ported over from Cingular which must have gone through last night. All is working after using *228. Thanks!
  9. 640k
    Offline

    640k New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,123
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    bro, that would be bro'tastic, bro.
Search tags for this page

how to reconnect to 3g internet on droid2

,

reconnect my 3g

,

wifierro