alarm misbehaving

Discussion in 'Android Tech Support' started by Rogerdodger, Apr 25, 2010.

  1. Rogerdodger
    Offline

    Rogerdodger New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Cruz, Ca.
    Hi all -----------

    I use my Droid alarm function every day .... All has been working fine ...
    Then Friday morning no alarm . When I woke up I looked at my phone to see the time . The alarm time was on the phone ( 7:45 AM ) ( I woke up about 8 AM . Odd. I checked settings and all looked ok ... Then I thought, doesn't the alarm time disappear after it goes off ? Unless you choose to use the "every day " slot and have every day marked off ?
    Set alarm in evening for next morning . Alarm went off fine .
    Did same routine in evening. Next morning ALARM DID NOT GO OFF. but alarm time showed up on face of phone .
    When I set the alarm ( s ) I choose to use the extra slots just below the " every day " slot and I set 2 alarms about 10 minutes apart .

    * note when the alarm time showed up on face of phone it was the first alarm setting that appeared ( I woke up sometime after the 2nd alarm time ) .
    I can't believe I slept through 2 alarms ... and the alarm sound I use is pretty loud . ( I also checked to see if the alarm went back to default alarm which is wimpy and you can sleep through that one ) .

    What do you think ? Am I missing something on setting the alarm, or is there some glitch in the alarm? ---------- Maybe gremlins . ( only kidding ) .
    Oh yes, almost forgot -- I also have the alarm set to go off even if the phone is in silent mode.
    Thanks in advance for the help, I may be gone when you reply .... Always enjoy the forums. Very informative.
  2. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    Possible 2.1 bug. Phone enters deep sleep and won't sound notifications. People suggest using load monitor from the market.
  3. Rogerdodger
    Offline

    Rogerdodger New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Cruz, Ca.
    Thanks aminaked !

    ----- Rogerdodger
  4. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    You're welcome. I heard about it on this forum and haven't even tried it myself. Someone else has suggested doing a factory reset.
  5. AnneDroid
    Offline

    AnneDroid Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Either that or you have a task killer or another app that's interfering with the alarm. A factory reset should fix it for you. Have you added any new apps lately?
  6. Rogerdodger
    Offline

    Rogerdodger New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Cruz, Ca.
    Yes, Anne ----- As a matter of fact I did add a NASA app the other day( planet pictures, etc ). Maybe that messed it up ......... And I do run app killer . Haven't had any problems with app killer at all . I don't run a lot of stuff but I heard it was useful . Maybe I'll give it a couple of days to see what the alarm does, and if it messes up soon I'll have the phone checked out ?
    Thanks Anne --- Rogerdodger
  7. AnneDroid
    Offline

    AnneDroid Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That's what I'd do. I'd remove the two questionable apps and let it run a couple of days without either on and see if there's any difference. Then when things are back to normal, add only one app back on by itself for a couple of days and see if the alarm is still OK. At that point you could add the second one back on and see if the issue returns. If it does, your best bet is a factory reset Menu > Settings > Privacy > Factory data reset.
  8. Rogerdodger
    Offline

    Rogerdodger New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Cruz, Ca.
    Hey anne ----------- I thought you were gone . The only questionable app would probably be the NASA app . App killer was pre- loaded on the phone when I bought it new ( about 2 mo ago ) . Added a few apps over that time and didn't seem to have a problem ( except in maybe unsetting some alarm function in the learning process ) .
    Anyway --------------- Thanks, and I'll see how it goes.
    Gotta get some shuteye , or Ill be tired tomorrow .
    Rogerdodger
  9. jstafford1
    Offline

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,064
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    When did they start preloading App killer?????

    Sent from my Droid using Tapatalk
  10. AnneDroid
    Offline

    AnneDroid Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I never leave this place. :rofl3: Jason's right there is no stock task killer and never has been. (However, a friendly VZW employee may have downloaded it thinking they're doing you a favor, but they cause lots of issues especially when they're used all day everyday. Now go get rid of both those apps and see if that alarm works any better in the morning...
  11. Rogerdodger
    Offline

    Rogerdodger New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Cruz, Ca.
    Hi Jstafford 1 ----------

    Just got your reply ------ I may have got my facts mixed up on the app killer and thinking of some other app . That may have been the case . Come to think of it the salesperson showing me the phone may have suggested the app killer . I forget .

    Sorry for the confusion ---------- Rogerdodger
  12. Rogerdodger
    Offline

    Rogerdodger New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Cruz, Ca.
    HI ANNE - ET ALL ------------------

    wHY am I still up ---------- I'm supposed to be in bed ...........
    I'll take care of this tomorrow ...............
    Maybe sleep in -------------


    THANK YOU ALL ---------- YOU'RE THE BEST ! :)
  13. jstafford1
    Offline

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,064
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    I ask myself that all the time....then I remember I work night shift :(

    Sent from my Droid using Tapatalk
  14. Rogerdodger
    Offline

    Rogerdodger New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Cruz, Ca.
    Hey Jstafford1 -------- Lucky you ! ----------- :mad:

    Anyway ------ All I did last night was to power down the phone for say 30 sec and then turn it back on ............ Checked to see if alarm was set ......... NO PROBLEMO AT ALL --------- Phone alarm went off in the morning as if it had never had a problem the other day ------------ go figure .

    As far as all of yours --------- and Anne's ----- was there one other comment ? / suggestion -- WOULD YOU SAY the best plan would be to get rid of TASK KILLER and maybe that NASA app ?
    I hear various things about apps messing up the phone -- or that it is a glitch or ? --- I'M PUZZLED . What about that task killer ? ---

    Does it cause more problems than it helps ? Thanks for your comments in advance --- :)
  15. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    You don't need an automated task killer. There is 1 built into android that frees up resources as needed
  16. Rogerdodger
    Offline

    Rogerdodger New Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Cruz, Ca.
    Yes ---------- I've been hearing that lately ..........

    I think the Verizon rep was trying to do me a favor by suggesting the

    Task Killer and then installing it for me ( as I didn't know much about the

    phone yet ) ... I wrote in error about it being " pre- installed " .

    ( Should have read what I wrote before sending it ) . ---------

    Brain not in gear ! You smart guys ( and gals ) knew what I meant .

    Will probably uninstall TASK kILLER like many have been suggesting .

    Thanks :)
Similar Threads
  1. majesticcoz
    Replies:
    1
    Views:
    965
  2. danksy
    Replies:
    4
    Views:
    2,301
  3. thelion
    Replies:
    1
    Views:
    1,218
  4. melmel82
    Replies:
    1
    Views:
    2,647
  5. acorbett45
    Replies:
    0
    Views:
    818
Loading...
Search tags for this page
atrix 2 alarm issues
,

atrix hd alarm

,
atrix hd alarm won't work in silent mode