1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Alarm Clock Woes

Discussion in 'HTC Rezound' started by Taco, Sep 11, 2012.

  1. Taco
    Offline

    Taco New Member

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    Last night my alarm as always using the stock alarm on the phone. I always use the same times and same tones to wake up to. I checked the boxes next to the times and it said I was good to go.

    I woke up this morning and the alarm clock icon was missing from my status bar. I figured oh crap maybe I didn't set them. Then I open the clock app and sure as you know what, my alarms are toggled on. I uncheck one of the two I have set and now the icon reappears in my status bar. I tested the alarm again and all went fine.

    I'm guessing maybe the phone rebooted in my sleep and that glitched the clock? But I can't find the uptime counter on the phone that shows time since last reboot so I cannot validate that theory. I also wonder if maybe the phone went to sleep and that could've glitches it. No idea about that though. Any ideas or similar issues?

    Running stock OTA ICS rooted.

    Sent from my stock rooted ICS Rezound using Droid Forums!
  2. Malkavian
    Offline

    Malkavian Member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    Messages:
    126
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kansas City MO
    I stopped using the stock Alarm clock for trying to wake me up. I now use Alarm Clock Extreme. I like the graduwake feature that slowly raises the volume when the alarm starts sounding. I know this doesn't help to determine why the clock stopped, but can give you an alternative.

    Michael
  3. Taco
    Offline

    Taco New Member

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    Maybe I will give it a shot, thanks!

    Sent from my stock rooted ICS Rezound using Droid Forums!
  4. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    I use the stock alarm clock in the Rezound, and have never had a problem with it, it just doesn't wake me up all the time because the alarm sound only plays for a short time, then goes into snooze mode automatically, and repeats several times then it just seems to give up.

    The alarm clock will (should) stay during a reboot, I just looked and can't find uptime anywhere in ICS, either the Global RUU or the official OTA.

    I would suggest setting an alarm during the day with a mild ringtone and trying it to make sure it works, or like Malkavian said, try a different alarm clock application, there are several in the Play Store.
  5. sp3ar2envi
    Offline

    sp3ar2envi New Member

    Joined:
    Apr 5, 2012
    Messages:
    198
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Since I've got the phone my alarm clock (stock one) has been solid and had it not gone off last year would have been rough...

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
  6. Smooth23
    Offline

    Smooth23 New Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Missouri
    This issue has been happening to me. I haven't noticed the missing alarm icon on top, but I haven't looked either. This happened to me friday, saturday, then again today(tuesday). I'm an extremely light sleeper, so there is no way I just slept through them. I would say there is definitely something amiss. I'm running Rezound with ICS, not rooted, nothing fancy.
  7. dan j
    Offline

    dan j New Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Anyone else missing their ENTIRE alarm setup? Mine is GONE. I can't figure out where it went, but what a PITA. I know, I could use an aftermarket, but I have a ton of alarms in there that I need access to first.

    Any help?
  8. dan j
    Offline

    dan j New Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I forgot to mention that I noticed my screen lock (just the slide the ring thing) was missing. A restart started it again.
  9. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    Have you done a factory reset since getting the ICS update? It is highly recommended and clears up most "weird" issues.
  10. dan j
    Offline

    dan j New Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So my alarms still rang this afternoon. I have no way to access the settings though :mad:

    I haven't but I've had the update for months (?) so this seems like really odd timing.

    Also, I really don't want to wipe the data until I can access those alarms and write them down.

    Thanks
  11. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    Remember all alarms stuff if based around the Clock app by HTC, so, if you go to the App Dock and open Clock, there is no Alarms options at the bottom of the screen?

    How about if you add an HTC Clock widget to any screen and tap on it, should take you there as well.

    Did you go to Settings-Apps-All and verify Clock is their and not disabled (if it's disabled, it will be at the very bottom, not alphabetical)
  12. dan j
    Offline

    dan j New Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Crazy huh? Yup, I can click on the HTC clock widget and get "Desk Clock, Timer, World Clock and Stopwatch". That's it, the alarm clock settings are gone. Going to settings the clock is not disabled.

    Crazy, huh?
  13. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    I am actually kind of dumbfounded... I dug through my phone and played around some, couldn't do anything to make the Alarm settings go away. Think I would go for a Factory Reset next, never fun but almost always clears up the problem.
  14. dan j
    Offline

    dan j New Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Didn't get my wake up alarm today :(
    View attachment 57026

    Here's a screen shot showing the missing alarm clock. When I hit snooze on yesterday afternoons alarm I could see the "note" in the drop down menu but when I clicked on the alarm icon it goes to the above screen :(

    I'm guessing you're right about a factory reset, but like most folks, I hate doing it. I'm still hoping the alarm will reappear so I can write down all my presets.
  15. acejavelin
    Offline

    acejavelin Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    785
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Dakota, USA
    Hmmm... I did a mini-guide once on tips for doing a Factory Reset, will see if I can find it and copy here or link you too it. Having something to give you a direction usually makes it a little easier.

    EDIT: Here it is:

    You will lose all your settings in apps, playlists, etc. and anything on the HTC STORAGE volume (internal storage), anything on the un-named volume (external SD card) will be fine.

    BTW, if you are going to go this far, it might be worth while to reflash either the official OTA RUU or the leaked Global Mode RUU after the factory reset, it will ensure everything is at clean, fresh starting point and there is no residual Gingerbread "junk" hanging around in the firmware.
    Last edited: Oct 10, 2012
  16. dan j
    Offline

    dan j New Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks Ace. I still haven't done the wipe (too many things I'll loose) but I'm really surprised no one else has reported this problem.
Search tags for this page

alarm clock htc rezound

,
alarm on htc rezound
,
how to disable alarm on htc rezound
,

how to set alarm clock on htc rezound

,
how to set alarm on htc rezound
,
how to set alarm on rezound
,
htc adr6425lvw set alarm
,

htc rezound alarm clock

,

htc rezound alarm clock missing

,

htc rezound alarm clock not working

,
htc rezound my alarm stopped showing up
,
nexus 5 alarm in status bar disappears
,
setting alarm clock.comon rezound
,
why is my alarm missing htc clock
,
why wont the alarm icon show up in my notification bar on my