After Kit Kat-Display goes Blank Powered Off

Discussion in 'Samsung Galaxy Note 3' started by rustydog, May 20, 2014.

  1. rustydog

    rustydog Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    8
    Location:
    SW Pa / Avon Park, Fl in winter
    Ratings:
    +19
    3 times since my Kit-Kat update on Sunday my display will go blank. Tapping the power button does not restore the display, it requires a long press of the power button and a power on to restore the display.
    Any ideas?
     
  2. dezymond

    dezymond Tech Support Mod Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    11,058
    Likes Received:
    755
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +772
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy s4
    Have you tried a battery pull for a good minute?

    Also considering it is a major update, although not required, a factory reset is common practice after these updates to make sure everything runs smoothly.
     
    • Like Like x 2
  3. bkdodger

    bkdodger DF Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    3,914
    Likes Received:
    930
    Trophy Points:
    258
    Location:
    Brooklyn, New York
    Ratings:
    +945
    Factory reset is always great idea on updates such as KK

    Knock knock G2
     
    • Like Like x 1
  4. rustydog

    rustydog Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    8
    Location:
    SW Pa / Avon Park, Fl in winter
    Ratings:
    +19
    I have done the battery pull. Factory reset requires a lot of rebuild time. I am going to monitor for now.
     
  5. dezymond

    dezymond Tech Support Mod Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    11,058
    Likes Received:
    755
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +772
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy s4
    Yes a factory reset requires alot of setup time, but as a former "flash-o-holic" it's far less painful to do that than it is to try and eliminate a problem, for me at least. I used to go through ROMs every other day so resetting was never a big deal to me as long as I had my basic apps and all my text messages.
     
  6. rustydog

    rustydog Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    8
    Location:
    SW Pa / Avon Park, Fl in winter
    Ratings:
    +19
    About 26 hours since the last failure and subsequent battery pull with no failures.. Wait and see.