ADB who knows it?

Discussion in 'Android Roms' started by davros, Dec 23, 2010.

  1. davros

    davros Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    2,837
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Worcester MA
    Ratings:
    +32
    C:\Users\davros>adb shell
    error: device not found

    debugging is active
    xUltimate says waiting for device for , ever
    what am i doing wrong?
     
  2. metiCkOne

    metiCkOne Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    1,717
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Portland, OR/Boston, MA <-- Born N' Raised
    Ratings:
    +0
    Where is your android sdk?

    To shell this is what I type

    cd c:/android/tools
    adb shell
     
  3. davros

    davros Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    2,837
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Worcester MA
    Ratings:
    +32
    hmmm


    C:\android-sdk-windows\platform-tools>adb logcat
    - waiting for device -

    ok as far as telling it where adb is i took care of that in environmental paths so i can run adb from "anywhere"

    but it still says waiting for device
     
    Last edited: Dec 23, 2010
  4. davros

    davros Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    2,837
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Worcester MA
    Ratings:
    +32
    C:\Users\davros>adb device
    List of devices attached

    hmmmm sd card mounts, debugging "says" its connected. but something tells me it isn't
     
  5. metiCkOne

    metiCkOne Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    1,717
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Portland, OR/Boston, MA <-- Born N' Raised
    Ratings:
    +0
    That's odd. Did you check "stay awake" under development? Try that.
     
  6. c_hale22

    c_hale22 Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    207
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +4
    this may be overkill, but have you tried:

    adb root

    adb remount
     
  7. metiCkOne

    metiCkOne Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    1,717
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Portland, OR/Boston, MA <-- Born N' Raised
    Ratings:
    +0
    I suck at adb. I never have to use it. ZeroBarrier is really good with it though. You might want to ask him if he can help.
     
    Last edited by a moderator: Dec 23, 2010
  8. davros

    davros Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    2,837
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Worcester MA
    Ratings:
    +32


    thats good to know cuz then i really dont have to worry about it for building roms :)
     
  9. davros

    davros Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    2,837
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Worcester MA
    Ratings:
    +32
    got it to work i had some funky a$$ drivers installed. when i went to root my wifes phone it wouldnt show up in RSD so i had to fix that and now ADB works just fine......
     
Search tags for this page
adb logcat - waiting for device -
,

adb logcat waiting for device

,
adb logcat waiting for device on windows
,
android adb remount device not found
,
logcat - waiting for device