a noob question ...

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by zero7404, Jan 28, 2011.

  1. zero7404
    Offline

    zero7404 New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    not obvious to me,
    what is the actual internal ram on the d2g ?

    i thought it had 8gb internal storage, but dont see how to access or use it ...

    i think system ram is 256mb, if im not mistaken.

    i did a df at the command line in terminal and this is what output:

    export PATH=/data/local/bin:$PATH
    $ $su
    # df
    /dev: 244364K total, 0K used, 244364K available (block size 4096)
    /mnt/asec: 244364K total, 0K used, 244364K available (block size 4096)
    /system: 285040K total, 227178K used, 57862K available (block size 1024)
    /data: 6853828K total, 280156K used, 6573672K available (block size 4096)
    /cache: 188401K total, 13316K used, 175085K available (block size 1024)
    /tmp: 2048K total, 4K used, 2044K available (block size 4096)
    /pds: 3963K total, 1119K used, 2844K available (block size 1024)
    /preinstall: 126079K total, 110576K used, 15503K available (block size 1024)
    /mnt/sdcard: 7755968K total, 6019992K used, 1735976K available (block size 4096)
    /mnt/secure/asec: 7755968K total, 6019992K used, 1735976K available (block size 4096)
    /mnt/asec/com.rovio.angrybirds-1: 16612K total, 14484K used, 2128K available (block size 4096)
    #

    posted via android
  2. buryboi
    Offline

    buryboi Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think this:

    /data: 6853828K total, 280156K used, 6573672K available (block size 4096)

    is the "8"gb we are told about. I takes longer to wipe data as well (presumably because it is so large).

    I thought we had 512 of system ram...but I've been wrong before.

    Assuming these guys know their stuff (and I'm not, they could be wrong)
    Motorola DROID 2 Global A956 Detailed Specs | Technical Specifications | PDAdb.net - Comprehensive Database of Smartphone, PDA, PDA Phone, PNA, netbook & Mobile Device Specifications

    and

    DROID 2 Global vs. DROID Pro Comparison | Wirefly Learn

    But since wirefly got some other specs wrong ("24" gb total memory, apparently 8gb on board + 8gb micro sd = 24 now?...) I'm not sure I'd believe them either...
  3. TwoBuells
    Offline

    TwoBuells New Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    302
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    8gb +16gb sd card = 24 gb storage. I'm 99% sure ram is 512k
  4. NiceGuysFinishLast
    Offline

    NiceGuysFinishLast New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There is 8GB of internal storage. 512MB of that is set aside as RAM. The rest is taken up by the OS and anything you install without moving to the SD card.
  5. buryboi
    Offline

    buryboi Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well crap...My D2G only had an 8gb sdcard, I swapped it for my Droid1's larger 16gb sdcard. I could have sworn the flyer at VZ store said 16gb micro SD, but when I got home it was only 8gb. Unlucky me!
  6. NiceGuysFinishLast
    Offline

    NiceGuysFinishLast New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nope the D2G has always been marketed has having an 8GB card, for 16GB TOTAL storage.
  7. zero7404
    Offline

    zero7404 New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    wat gets me is where is it in astro?
    i see the sd card and can put stuff on it, but cant do that with internal storage?
    so all that space is being owned by android for apps/etc?

    posted via android
  8. NiceGuysFinishLast
    Offline

    NiceGuysFinishLast New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You need a root file explorer. The two most popular are root explorer and es file explorer, both should be easy to find in the market place, but I believe both are paid apps.
  9. zero7404
    Offline

    zero7404 New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i see ....

    shouldnt the folders also be viewable in astro, or are all the folders i see below the mount point/ are scatered around in it?

    dont dig paying for those apps, ill plug my fone into my ubuntu install to see what disk usage analyzer says

    posted via android
  10. caspian
    Offline

    caspian New Member

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can access the folder from astro, but you won't have permissions to see or do anything in it, because the permissions on the directory are not public.

    You can always change the permissions on the directory if you are rooted and run
    Code:
    chmod 777 /data
    
    I DO NOT RECOMMEND THIS AS YOU COULD SERIOUS MESS SOMETHING UP!
  11. zero7404
    Offline

    zero7404 New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    trust me i dont want to mess anything up with permissions, so i wont touch the chown/chmod commands in terminal. just checking to see wat this ram is used for and got the answer.

    posted via android
  12. douglasman100
    Offline

    douglasman100 New Member

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    its 8 and 8 for droid 2/droid 2 global 8 and 16 for droid x
  13. zero7404
    Offline

    zero7404 New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ... yes it is.
    sd card can go up to 32 i believe in these phones. unless a 64 exists and someone has tried it ....
  14. TWOTx1503
    Offline

    TWOTx1503 New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nope sorry. 64GB only exists in narnia... product of unicorn farts ... trust me.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
Search tags for this page

com.rovio.angrybirds-1.asec

,
how to access sd card on droid 2 global
,
searching droid 2 global internal memory