A dumbphone hacked to run Android?

Discussion in 'Android Forum' started by Raditude, Feb 28, 2011.

  1. Raditude
    Offline

    Raditude New Member

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am in a dilemma. I have a Droid 2, but I can't afford the data package anymore.

    I was wondering if there is a dumbphone, or feature phone available that can be hacked to run Android, and still work on the Verizon network. I'm just attached to Android, and they won't let me remove my data plan and only use WiFi.
  2. Chizzele
    Offline

    Chizzele Team Sourcery Developer

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    2,002
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Diego CA
    The Android OS contains drivers that must match the right hardware.. so probably not..
  3. Raditude
    Offline

    Raditude New Member

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    But Android is open source, and a distro of Linux. I know it would take some work, and there would have to be some kind of interest in the idea.
  4. Chizzele
    Offline

    Chizzele Team Sourcery Developer

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    2,002
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Diego CA
    A good programmer can adept the Android OS to many devices but i wouldn't hold my breath for it. I know that a D2 should be flash-able to a cheaper service provider.

    in San Diego many people flash them to Cricket, about $35 per month all together with data.
  5. Raditude
    Offline

    Raditude New Member

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm in central Indiana. We don't have much choice in the line of providers around here, and none of them with as good of coverage as Verizon. Even Sprint and AT&T don't get good service around here.
  6. Chizzele
    Offline

    Chizzele Team Sourcery Developer

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    2,002
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Diego CA
    Sprint and AT&T don't get good coverage anywhere.. Metro PCS is a cheap option as well
  7. Raditude
    Offline

    Raditude New Member

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've checked into Cricket, and MetroPCS. Neither are available here. We have one called Revol, StraightTalk, along with Virgin Mobile, and T-Mobile. Virgin and T-Mobile get no coverage where I need it. I don't know anyone on Revol, and the coverage map didn't look promising. I have a friend on StraightTalk, but I haven't asked how her coverage is. Basically it's Big Red, or nothing around here. It's almost a monopoly on good phone service.
  8. dfuser312553
    Offline

    dfuser312553 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is boost mobile CDMA?

    [​IMG]

    Where u at dog?
  9. Raditude
    Offline

    Raditude New Member

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Boost uses Sprint's CDMA networks, so they're no better.
  10. Chizzele
    Offline

    Chizzele Team Sourcery Developer

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    2,002
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Diego CA
    Damn.. Indiana is tough.. T-Mobile i had for 3 days before Verizon, the only good thing i can say about them is that they let me out of the contract with no fee.
  11. Ryan m
    Offline

    Ryan m New Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dayton ohio
    Straight talk is actually on VZW network not sure if a d2 can be flashed to it or not but if VZW service works good in your area straight talk will too.

    Sent from my Droid using DroidForums App
  12. dfuser312553
    Offline

    dfuser312553 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    you can always force roam on sprint.
  13. HayWire
    Offline

    HayWire New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You may be able to get straight talk working if you can fine someone willing.to set it up. Same with revol. They have cheap plans but are usually unlimited.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
Search tags for this page

android dumb phone

,

android dumbphone

,
android on dumb phone
,

android on dumbphone

,
dumb phone hacks
,

dumb phone with android

,
hack a dumb phone
,
how to flash a dumbphone
,

how to hack a dumb phone

,
how to hack dumb phones
,
how to install another os on a dumb phone
,

install android on dumb phone