[8/24/10] - SS 4.7 OTA Updates - Patch #2

Discussion in 'ChevyNo1' started by ChevyNo1, Aug 24, 2010.

  1. etx_droid
    Offline

    etx_droid New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    467
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kilgore, TX
    Ah, ok, guess I missed him saying that. Thanks for the info!
  2. Oktavius
    Offline

    Oktavius New Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine didn't update. A day or two ago I had to reflash and went from Update #1 to the regular 4.7. Well, today I noticed I wasnt getting the update so I manually updated to #1 and then checked the Chevy Tools and received the OTA #2.
  3. B-Unit
    Offline

    B-Unit Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    302
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Thats how its suppose to go. Only ClockworkMod has the ability to automate the installation. If your using SPR, your required to rename to update.zip and install manualy.
  4. sincerity
    Offline

    sincerity New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'd bkapps, back up rom in full, then reinstal 4.7 and restore apps...I didn't get the first ota update...but did this and afterwards I got both
  5. Elson23
    Offline

    Elson23 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i went into tools and installed the patch#2 and then it just went into a complete boot loop, it would go all the way to the unlock screen but then go straight to the "M" and back and forth... i had to reflash to patch#1...
  6. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Are you running a theme?
  7. Elson23
    Offline

    Elson23 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    no sir just ur stock ss4.7
  8. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    hmmmm ... ok - this IS a new process - so still working out the bugs ... it seems potentially I can't change services.jar and just patch that - although it's worked fine for me, and about 90% of everyone else ...
  9. Phreaker47
    Offline

    Phreaker47 Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    755
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Chevy, this patched replaced build.prop, correct?

    It must have, because I was listening to Sirius tonight and the sound went into a loop again. I checked build.prop and Stagefright enable was set to 'true'. I know I had fixed that back to false after installing 4.7 (because the Stagefright "fix" from google still doesn't fix Sirius).

    So all you Sirius users, you'll need to re-do this hack.

    We're all just waiting for the updated app from Sirius they have been promising for a while...
  10. isaak
    Offline

    isaak New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i manually apply chevy patch #2 i got stuck on m logo
    please help
  11. Phreaker47
    Offline

    Phreaker47 Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    755
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Boot holding X into recovery... try again? Or restore from backup if you recently made one.
  12. droijo
    Offline

    droijo New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    224
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    How are you supposed to know which OTA update is showing and how do you even apply the update?

    It states that it will reboot into recovery and when it does, what am I supposed to do after that? I've tried install.zip but didn't work. Rebooted and went back into chevy tools and got updates again.
  13. azpilot
    Offline

    azpilot New Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Some podunk town, Arizona
    Not sure if this was brought up in the discussion of OTA updates, I'm sure I got both but not 100% sure, is there a way to

    A) have that noted in the about phone section so you know for sure you got update #X

    B) Is there a way to re ask for the update through the tools and if you have it, it tells you you have it already?

    C) have it tell you in the tools what update you are running?
  14. Jaycea22
    Offline

    Jaycea22 New Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just checked my settings - about phone - and it states under build # ChevyNo Simply Stunning v 4.7 (Patchlevel #2)

    Sent from my Droid using Tapatalk
  15. azpilot
    Offline

    azpilot New Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Some podunk town, Arizona
    For some reason mine does not have that information so I have to believe it never downloaded as I never get prompted.. The news shows that the patch is ready under the Chevy SS 4.7 tools area but....
  16. Jaycea22
    Offline

    Jaycea22 New Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    AZ - when u manually go to Chevy's tool, do u get a status saying a that you have a OTA update and the phone will reboot?

    I did that both times to get the updates

    Sent from my Droid using Tapatalk
  17. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    If you are having trouble with the patches, are you running SPR not Clockwork? If so, after the update downloads and reboots. the file will be on your sd card, patch one was called batt something.zip
    and patch 2 was weatherbug something.zip. Rename to update.zip and install with SPR, one at a time.
  18. azpilot
    Offline

    azpilot New Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Some podunk town, Arizona
    Found the update on the SD card and manually installed. Will see what happens with the next one if it shows up, I don't see it right now on the SD card.

    Update - Rebooted and after install went back to SS Tools and now asked for the second patch. All is fine thanks guys!
    Last edited: Aug 26, 2010
  19. jbrtzfldr
    Offline

    jbrtzfldr New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just did a full wipe (three times) and reinstalled 4.7 with no theme. The patches are still not downloading to my SD card. I get the prompt to download them, it says it is downloading, reboots to recovery, and nothing. They are nowhere. :(