[ROM] [6/6/2012] CM7 for the Droid Pro based on GB

Discussion in 'Droid Pro Development' started by JackpotClavin, Oct 5, 2011.

  1. dutchbastard
    Offline

    dutchbastard New Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Jackpot I'm assuming you are waiting until tomorrow to post your update. Any chance we could help you test it today?
    I'm having serious battery issues so the sooner I can try the better.
    I don't mean to sound pushy, I'm just a bit eager to try.
  2. dettofatto
    Offline

    dettofatto New Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    258
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Italy, Rome...!
    And so yuo suggest to downgrade to 3.8.7, download the official Gb, root, then go to cyanogen?

    sent from my Motosola!
    Last edited: Oct 14, 2011
  3. andy'sfriend
    Offline

    andy'sfriend New Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That was the same questions I was going to ask.
  4. gurase
    Offline

    gurase New Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sorry for the delay, but here's the LatinIME.apk from the 825 build I was using. I'm back on stock gingerbread so I haven't tried it on the 1005 build yet. I know Jackpot is posting an update soon, but hopefully this can hold people over until then.

    LatinIME.apk
  5. CRaiaSoftware
    Offline

    CRaiaSoftware New Member

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wifi with 1005 and Gingerbread 4.6.8 as a base

    Wifi is still not working using the new OTA Gingerbread 4.6.8 as a base for CyanogenMod.

    Here is what I did: SBF to stock (2.26.20) and then activate. Then I allowed each of the three OTA updates (2.26.26? 3.8.7? and 4.6.8) to download and install bringing me to Gingerbread with 4.6.8. Then I wiped system, cache and dalvik and installed CyanogenMod 1005 and g-apps.

    Wifi works initially but after the first reboot, it fails to connect. I tried turning it off and fixing permissions and rebooting, but it just does not work. Will the new update address this wifi issue (I remember reading about issues that the other Droid CyanogenMods have with wifi as well)?
    If you need me to test anything please let me know as I have two Droid Pros (One is my working gingerbread phone and the other is for testing, hacking, etc). dancedroid
  6. kennyb6
    Offline

    kennyb6 New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Clearwater, Florida
    Will i be able t just flash to the new build from 1005 or do i gotta sbf?

    Sent from my DROID Pro using DroidForums
  7. JackpotClavin
    Offline

    JackpotClavin Developer Developer

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Okay if you guys are on the gingerbread kernel (red M logo) but you got there WITHOUT coming from the official OTA (meaning you got there from one of my custom zips), you can still flash the build that I will post later.
    HOWEVER it's recommended that you flash back to 3.8.7 and take the OTA

    EDIT: I will also upload the stock OTA.zip so you won't have to redownload; you'll just have to rename it to "update.zip" and flash from the stock recovery (power + R + M)

    This is recommended because you will have a normal working stock recovery and the newest radio file as well. It's recommended but not required. I posted a link to the 3.8.7 sbf a few pages back.

    If you're coming from the stock OTA, you can root, make a clockwork backup of your current set up, then wipe system, data, and cache and apply the zip. You can also advance restore your data too from a previous time you were on cyanogen. If you dislike my builds, you can simply do a full restore of the stock system you just backed up, I won't cry if you do so. However, I do encourage you rename the folder that clockwork just created of your current setup from the date and time to something easier to recognize like OFFICIALOTABACKUP. If you rename your folder, make sure there are no spaces in the name because clockwork doesn't work well with spaces

    Sent from my DROID Pro using DroidForums
    Last edited: Oct 14, 2011
  8. Freak4Dell
    Offline

    Freak4Dell New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If I understand you correctly, if I do not go back and get the OTA, I will not have the new radio files? So CM7 does not include any new radio files?
  9. JackpotClavin
    Offline

    JackpotClavin Developer Developer

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If and only if you updated through the official OTA (version 4.6.8) will your radio file be the newest. All other methods will have an outdated one

    Sent from my DROID Pro using DroidForums
  10. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Btw jackpot I tried that 3.8.7 sbf last night and the file was deleted from uploader unless you posted another one later last night

    I tried three times

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  11. Freak4Dell
    Offline

    Freak4Dell New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Gotcha! Thanks.
  12. JackpotClavin
    Offline

    JackpotClavin Developer Developer

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm uploading 1013.zip as we speak. I threw in the supposedly-working LatinIME.apk from 8/25 that Gurase was nice enough to upload for me. If somebody want to take the plunge and flash it, be my guest. It has the Camera fix and battery life fix as well. I did not test the new LatinIME because I use Smart Keyboard Pro (I swear by it). Please post your results on how the LatinIME works and tell if it force closes or not and whether the suggestions work as well because others may be waiting for the results to flash =)
  13. JackpotClavin
    Offline

    JackpotClavin Developer Developer

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    1013.zip is here

    Please post your findings whether the word suggestions work and whether the keyboard force closes at all

    MD5SUM for 1013:26d991973d591a1b8d364fa8fa60bd0b 1013.zip
  14. Freak4Dell
    Offline

    Freak4Dell New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Flashed. Keyboard still force closes for me. Camera seems to be working fine...went from camera to gallery and back and forth several times without any force closes or "could not connect" messages.

    WiFi is still not working, but I didn't expect it to, since you made no mention of changes to WiFi.
  15. JackpotClavin
    Offline

    JackpotClavin Developer Developer

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i'd hate to say this but has anybody tried a data wipe for the keyboard?
  16. andy'sfriend
    Offline

    andy'sfriend New Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can we update to this from 902? Do we need to update to the new ota gingerbread first?

    Sent from my DROID Pro using DroidForums
  17. Freak4Dell
    Offline

    Freak4Dell New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Complete data wipe, or wipe of just data for the keyboard in Settings > Applications?

    I did the wipe of just the keyboard...no dice. I can try a complete wipe later, but it won't be until next week. Kinda busy the next few days, and can't spend much time getting my phone back to normal.
  18. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    trying now but most likely if wifi isnt working i wont be able to do much as its not my daily
  19. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    no keyboard issue you just have to keep android keyboard enabled but it doesnt pop up
    camera seems ok switched from camera to camcorder and no force close
    still no wifi
  20. TooUglyForU
    Offline

    TooUglyForU New Member

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Clavin,

    Out of curiosity. Which method did you use to get the working wi-fi?

    1. 2.2.26 -> All 4 zips -> 1005
    2. 3.8.7 -> 3&4 zip -> 1005
    3. Leaked 4.6.4 -> 1005
    4. TBH 4.6.4 -> 1005
Search tags for this page

cm7 droid pro

,

cyanogenmod 7 droid pro

,
cyanogenmod droid pro
,
download bootloader gapps zip for motorola verizon xt610
,

droid pro cm7

,
droid pro gb rom zip
,
motorola xt610 cyanogenmod
,
vrz xt610 4.6.8 user signed 1ff.sbf
,
vrz xt610 4.6.8 user signed 1ff.sbf.zip
,
xt610
,
xt610 firmware
,
xt610 rom