5.7.906 update questions

Discussion in 'Droid 3 Hacks' started by dopeskwyd, May 9, 2012.

  1. dopeskwyd
    Offline

    dopeskwyd Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    173
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kekaha, HI
    Ratings:
    +2
    My D3 is rooted with Pete's Tools. Stock rom though, just root. Do I need to unroot before I install the update, or will I damage anything if I just let it do its thing? I assume I will lose root but does that just mean it will be like I never rooted in the first place? I've had rooted D1, D2G, DInc2, and now D3 but never got an update while rooted so I'm just not sure how to play this hand?

    Lil' help?
     
  2. dopeskwyd
    Offline

    dopeskwyd Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    173
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kekaha, HI
    Ratings:
    +2
    So I've nswered my own question by taking the risk and just letting the update go all out. Update went fine, lost root but re-rooted with motofail procedure. Worked like a charm. I'm now updated and still have root. GTG
     
  3. Fuzzball
    Offline

    Fuzzball Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    I've got a couple of questions myself:

    If the bloatware apps were deleted (backed up though) and a custom boot was put in, do I need to restore it back for this update to work or will it work fine without doing all that leg work?
    Can the TBH Radio Hack still be done on 906?
     
  4. dopeskwyd
    Offline

    dopeskwyd Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    173
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kekaha, HI
    Ratings:
    +2
    That's one for the more knowledgeable folks. I am looking for info on the radio as well though
     
  5. buckmarble
    Offline

    buckmarble Developer Theme Developer Developer

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    1,618
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +65
    Yes, complete stock system needs to be in place. Yes on the radio hack.
     
  6. tcrews
    Offline

    tcrews Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Lexington, SC
    Ratings:
    +22
    I'm not sure if the complete stock ROM needs to be there or not.

    In my case, I've replaced the /system/app/MMs.apk with something else and the update went fine...Phone was rooted. (I had to reapply proper rights to the MMs.apk as mine remained in /system/app). Re-rooted with motofail.

    On my wife's phone (Phone was rooted)....I had frozen a ton of stuff.....didn't unfreeze any of it and the update went fine. Re-rooted with motofail.

    Not sure I would risk not being completely stock other than the few things I had done.....but
     
Search tags for this page

5.7.906

,

android 5.7.906 update

,

droid 3 5.7.906 update

,
droid 3 radio hack after ota 906