1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

4g

Discussion in 'Droid RAZR MAXX' started by jimmysif88, Mar 3, 2012.

  1. jimmysif88
    Offline

    jimmysif88 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    101
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Can someone tell me if there is a manual setting for 3g and 4g

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
  2. Garemlin
    Offline

    Garemlin Developer Relations

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    2,156
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Delaware
    Yes.

    settings-wireless & network-mobile network-network mode.

    Chose CDMA/LTE for 4G when available and CDMA only for 3G.

    Tap'd to the Maxx
  3. cece5702
    Offline

    cece5702 Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    908
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    You can also download an App from the Market called Lte switch and keep it on your home screen for convenience. Saves time from going back and forth in your settings menu.

    Sent from my DROID RAZR MAXX
  4. Garemlin
    Offline

    Garemlin Developer Relations

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    2,156
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Delaware

    Have you tried it for the RAZR?? Says it is for the tbolt, charge, and revolution.

    Tap'd to the Maxx
  5. morcguy
    Offline

    morcguy New Member

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I use one called 4G Toggle on my RAZR.
  6. fiddlemanchris
    Offline

    fiddlemanchris New Member

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i dont know if this really has anything to do with 4g or not. but i have a droid razr maxx. and i love it. but i know i can only browse online or connect to my hotspot with the 4g indicator is blue. and a lot of times i get on there and it will just start going grey and losing service and kicking me off the hotspot. is there anything i can do to improve this? or a setting i missed or something?
  7. rlarson_mn
    Offline

    rlarson_mn New Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Yes, toggle back to 3g and stay there when your doing the hotspot. Its your network service strength thats the issue.
  8. cece5702
    Offline

    cece5702 Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    908
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Yes I use it on my Maxx!

    Sent from my DROID RAZR MAXX
    Last edited: Mar 3, 2012
  9. jsh1120
    Offline

    jsh1120 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,462
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle, Washington
    This a little different answer than the one above. There are times when the 4G signal is strong but the indicator turns white. If that occurs, turn on airplane mode and turn it off again. That appears to reconnect and activate the 4G access.
Search tags for this page

droid max not in 4g mode

,
how can i tell if verison razr maxx is getting 4g
,
how can i tell when verison razr maxx has 4g
,
lost my 3 main indicatoras on myu droid maxx
,
make a droid maxx stay on only 3g service
,

why does droid maxx say 3g

,
why does my 4g signal keep going out on my droid razr m phon
,

why does my droid maxx only show 3g

,
why does my droid razr say 3g when it is suppose to be 4g?
,
why does my new droid maxx on show 3g
,
why is my droid maxx on 3g
,
why is my motorola razr maxx 3g