4G to 3G switch...MAJOR PROBLEM!!

Discussion in 'Droid RAZR MAXX' started by lowfatdog, Aug 1, 2012.

  1. lowfatdog
    Offline

    lowfatdog New Member

    Joined:
    Feb 14, 2012
    Messages:
    60
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I recently decided to download a program for switching netween 4g and 3g. I decided to try LTE OnOff-htc thunderbolt. There were many reviews some Razor or maxx owners stating they loved the program) After reading about how the program only takes you to a shortcut from which you can decide which radio? to use. It said to switch from CDMA + LTE/EVDo auto to CDMA auto (PRL). I thought it worked because the 4g signal went away, however, I could no longer text or get on the internet at all. (I showed a standard connection and when I checked it showed a 3g signal and another one, but I could not use the internet. I could still make phone calls, I tried switching it back to the 4g one but nothing I did corrected the issue. I uninstalled but that did not correct it. I tried getting to the screen manually (at dialer type in *#*#4636#*#*) but nothing worked to fix it. I turned on and off airplane mode. The only way to connect to the internet was to use my WiFi. When I started up that, wifi would come on but also the 3G would show up at the top where 4g would normally be. Nothing worked. I went so far as to factory reset my Maxx. You could imagine my horror and discust as that did not correct the problem. I decided to go back in to the menue and test the different settings. I kept trying to get it to switch but it would not. I tried one which would not load at all and then I tried LTE only. This took away all my signal. As I was getting ready to try another mode, i saw a screen pop up underneath stating someting was not available would you like to try (I can't recall what it said). I decided to say yes...MY 4G CAME BACK! Anyone else have this problem? It really scared the living **** outta me (thinking I destroyed my Maxx)!!
  2. Squeak87
    Offline

    Squeak87 New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    313
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Plantersville, Texas
    I am using the same 3g/4g toggle and have been since day 2 of ICS. No problems here at all.

    (Droid Razr Maxx <<ICS .215>>)
  3. Xfactorx316
    Offline

    Xfactorx316 Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    436
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kentucky
    I also use the program (not very often, I typically stay on 4G), and I have not experienced any problems.
  4. Squeak87
    Offline

    Squeak87 New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    313
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Plantersville, Texas
    I guess I should mention I keep my phone in CDMA (auto) all the time. 4g isn't strong in my area.

    (Droid Razr Maxx <<ICS .215>>)
  5. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,441
    Likes Received:
    214
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    I dial in directly all the time, I don't use the APP but it is taking you to the same place. I have never seen any problems with it.
  6. lloydstrans
    Offline

    lloydstrans Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    9,785
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    48
    I also have the toggle/shortcut. Always on 3g, but if I switch up I go through settings>more>network. Never had a glitch.
  7. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    I use LTE On/Off as well, no problems with it here. My phone stays on 3g unless I go somewhere. :)
Search tags for this page
code to switch to 3g
,

droid razr always on 3g

,

how do i change my thunderbolt from 4g to 3g

,
how do i changey s4 from 3g to 4g
,
how do you keep droid razor maxx stay on 3g
,

how to change 4g to 3g

,
how to keep 4g on all the time on aosp
,
how to reprogram droid razr after i switched to 3g phone
,

how to switch from 4g to 3g on htc thunderbolt

,
jedi switches to 3g
,

keep my phone from switching to 4g

,

phone keeps switching from 4g to 3g

,

razr maxx always on 3g

,
why did my android gor from 4g to 3g
,
why my android phone switch to 3g when there 4g