3G down in San Diego?

Discussion in 'Android Tech Support' started by aaf709, Jul 1, 2010.

DroidForums.net is the premier Android Forum - Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  1. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,189
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    163
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +49
    For the last couple of days I haven't seen a 3G (or even 1X) icon on my Droid in San Diego. I don't have WiFi at home and all the free spots I found seem to be crippled so I can't update apps or receive my emails when I'm out.

    Is there a general outage of 3G in San Diego, or just some spots? I admit that our house is situated so there is only a couple of "sweet spots" that I can get 3G, but normally it's good if I walk away a couple of blocks. I've driven for miles and no icon. I powered down in each place and I see 3G during the boot-up, but it goes away quickly.

    This is an unrooted Droid on 2.1 OTA.
  2. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    do you have switchpro widget installed by chance?
  3. Sam
    Offline

    Sam Premium Member Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    dirty dirty
    Ratings:
    +1
    have you tried calling a local verizon? (from a home phone i guess)
  4. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,189
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    163
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +49
    Why, yes, I do. I gather by your comment there's a problem; what is it?

    Not yet, it does work as a phone, but no email, Facebook and no weather when on the multimedia dock.


    EDIT: Thanks, Jcardona. That was the problem. There's a setting for "Use APN Toggle," which was unchecked.

    Thanks Sam for replying. I figured I'd get more help here than at Verizon.
    Last edited: Jul 1, 2010
  5. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    that should be it! the latest update killed 3g by default. not sure what the dev was thinking. open up the switchpro app (from your app tray, not by adding the widget). check the box that says "Use APN toggle".

    im pretty sure that's your problem right there
  6. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,189
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    163
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +49
    That was it, thanks. 6 updates, including one from Switchpro.
Search tags for this page

is verizon down in san diego

,

verizon outage in san diego

,

verizon outage san diego

,
verizon san diego service interruption
,

verizon service down san diego

,
verizon service stand down in san diego