2 phone numbers on one cell phone?

Discussion in 'Android General Discussions' started by xtor, Jul 15, 2013.

  1. xtor
    Offline

    xtor Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    1,310
    Likes Received:
    68
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Ca
    Is this possible? , I own a business and want to use one of my dummy lines for the business #, instead of my personal line so I don't have to carry two phone's like a pimp, and if it is possible can that line be turned off after biz hrs?, my business is mobile.

    sent from a note yee
    Last edited: Jul 15, 2013
  2. dezymond
    Offline

    dezymond Tech Support Mod Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,806
    Likes Received:
    587
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Bay Area, California
    One way you could go about it is Google Voice...Not sure if you can have 2 wireless lines on one cell phone though.
  3. Xfactorx316
    Offline

    Xfactorx316 Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    435
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kentucky
    I don't know of a way to truly have both lines on that phone. I don't like to carry my work phone so I have my calls forwarded to my personal phone. I'm on Verizon, but the last time that I checked I was unable to forward texts from my work phone to my personal phone without the use of an app which is forbidden on my work phone.
  4. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,634
    Likes Received:
    1,112
    Trophy Points:
    113
    google voice as dezy pointed out above the other way is a phone with a dual sim (which you will not get on vzw right now).
  5. X_TAC23
    Offline

    X_TAC23 DF Super Moderator

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    1,789
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    deep in the heart of texas
    Im with them, dont think two lines on one phone is possible. Call forwarding would be your closest option.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
  6. Miller6386
    Offline

    Miller6386 Developer Developer

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    524
    Likes Received:
    96
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Beer Tent Capital of The World
    I have a Google voice number and it works perfect. I have my regular cell number then a Google voice number I can use when I don't want to give my actual phone number. Also works good because I got a Google voice number that's local to my dad so he doesn't have to pay long distance to call me.

    Proudly from Beer Tent Capital of the World
  7. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,634
    Likes Received:
    1,112
    Trophy Points:
    113
  8. Enrique2SIM
    Offline

    Enrique2SIM New Member

    Joined:
    Sep 22, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Hi everyone,

    You have plenty of dual SIM android smartphones in the market from as low as US$70 to some costlier models at US$ 700. It depends on your preferences, with that type of phone you will be able to carry two different SIM cards in one device and separate your business from your personal number. A downside of these phones is that most of them don't allow 4G (LTE), so your browsing speed can be limited in that regard.

    Hope this help!
  9. mountainbikermark
    Offline

    mountainbikermark DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,391
    Likes Received:
    473
    Trophy Points:
    83
    If you are on the old Friends and Family plan and set your Google Voice to send it's caller id instead of the number that is calling to Google Voice and have GV as one of your FF freebie numbers it won't count against your anytime minutes either. I've had my GV number as one for years and it doesn't use any minutes, shows up like mobile to mobile.

    Support Our Troops!!!
    <><
    s pen aholic in Beast Mode (Notetoo)
  10. xtor
    Offline

    xtor Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    1,310
    Likes Received:
    68
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Ca
    I am on that old plan, how do I set it up?? Thanks:)

    8th Infantry division
  11. mountainbikermark
    Offline

    mountainbikermark DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,391
    Likes Received:
    473
    Trophy Points:
    83
    Google Voice you just set it up to send its number to to your phone, on the Verizon website under your friends and family set up your Google Voice number as a friends and family number.

    Support Our Troops!!!
    <><
    s pen aholic in Beast Mode (Notetoo)
  12. mountainbikermark
    Offline

    mountainbikermark DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,391
    Likes Received:
    473
    Trophy Points:
    83
    Go to Google, Google Voice, settings (upper right side little cog looking thing), calls, enable like the screenshot
    Hope that helps

    Support Our Troops!!!
    <><
    s pen aholic in Beast Mode (Notetoo)
  13. SFGate
    Offline

    SFGate New Member

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    3,265
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    My very first phone had that option, but never came across a subsequent model with that capability. Easier to go with the Google Voice option.
  14. AECRADIO
    Offline

    AECRADIO Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    368
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mesa, AZ.
    No matter what I do, I can never call my GV number, it always responds with an error, but I can dial out on GV with no issues.
    I have my account properly configured, but no matter what, my GV number shoves calls to my voicemail only.
  15. xeene
    Online

    xeene Well-Known Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    1,782
    Likes Received:
    229
    Trophy Points:
    63
    Location:
    usa
    Try groove ip app with Google voice.
  16. AECRADIO
    Offline

    AECRADIO Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    368
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mesa, AZ.
    You should be able to have dual NAMS, but most carriers despise this, and they lie stating it can't be done, it can.
    even my antique phones had this option readily available, and I had a dual NAM on several of mine, but lately, I have not had a use for such a thing.
    I was always being told it creates a billing problem, which is B.S, it only creates a problem because they HATE doing such things, two numbers tied to a single NAM or IMEI is easy, the carriers simply despise doing this.
    Although, none of our Droids have the option in the activation menu to store two NAMS, just one for your MIN and the second for the voicemail number, or MDN.
Search tags for this page
2 numbers one phone
,

2 phone numbers on one cell phone

,
2 numbers 1 cell phone
,
2 numbers on one cell phone
,
how to have two cell phone numbers on one phone
,

how to have two numbers on one cell phone

,

one phone two numbers

,

two numbers one cell phone

,

two numbers one phone

,

two phone numbers on one phone

,

two phone numbers one cell phone

,
two phone numbers one phone